Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Govern i oposició del Consell Comarcal de l’Anoia demanen a la Generalitat mesures de xoc urgents per pal·liar la difícil situació de l’Hospital d’Igualada

25 de març de 2020

L’ens comarcal també recorda als més joves que cal seguir el confinament de forma estricta i sol·licita al Govern solucions immediates per als treballadors i treballadores directament afectats pel confinament de la Conca d’Òdena

La Junta de Portaveus del Consell Comarcal de l’Anoia, reunida telemàticament aquest 25 de març, ha tractat àmpliament les mesures adoptades pel govern de l'ens comarcal en les darreres dues setmanes per a garantir la prestació de serveis durant la pandèmia per COVID- 19. El president i els vicepresidents de cada àrea han donat detall a tots els grups de l'oposició de com s'estan garantint aquests serveis a la ciutadania, com les beques menjador, l'atenció social i domiciliària o la recollida d'escombraries, entre d'altres, a més de les mesures internes dirigides als treballadors i treballadores de l'ens.

La Junta de Portaveus també ha acordat una resolució conjunta de govern i oposició amb la participació tots els grups: Junts per Catalunya, PSC, ERC, CUP, Ciutadans, Ara Montbui i el Grup mixt (En Comú Podem). La resolució contempla tres àmbits fonamentals.

En primer lloc, l'Hospital d'Igualada viu avui un episodi d’urgència per la falta de professionals sanitaris, degut a la baixa per quarantena en què es troben molts d’ells a causa del brot de coronavirus. Aquesta falta de professionals està provocant dificultats en la gestió i en l’atenció a la ciutadania, a més d’un alt grau de pressió per als mateixos professionals.

En una situació com aquesta, doncs, l'Hospital no pot funcionar de manera òptima. Per això, des del Consell Comarcal de l’Anoia es demana al Departament de Salut de la Generalitat que es prenguin totes les mesures de xoc que l'administració té al seu abast per a pal·liar la manca de professionals, en previsió també de la greu evolució que es pugui esdevenir en els propers dies. Per això, se li sol·licita que activi les mesures de xoc que, des de la Generalitat es puguin prendre, i també aquelles que es puguin sol·licitar a altres administracions i entitats expertes en actuacions d'emergència.

En segon lloc, des de l’ens comarcal es fa una crida ferma a la ciutadania de la comarca de l'Anoia a quedar-se a casa i seguir les ordres de confinament decretades. Sobretot s’insta els més joves a seguir també el confinament de manera estricta ja que, malgrat puguin pensar que el virus no els pot afectar, sí que poden ser font important de contagi.

Finalment, es reclama una solució immediata per totes les persones de la Conca d'Òdena que treballen fora de la zona confinada i també per totes aquelles de fora d’aquesta zona que ho fan al seu interior. Aquestes persones han de poder disposar ràpidament dels permisos de treball adients o de les cobertures necessàries davant d’aquesta situació excepcional.

Last modified: 25 de març de 2020