Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia organitza una jornada d’autoprotecció en cas d’incendi forestal per a residents en urbanitzacions o edificacions aïllades

24 de maig de 2024

El Consell Comarcal de l'Anoia organitza una jornada d'autoprotecció en cas d'incendi forestal en urbanitzacions i edificacions aïllades el proper 30 de maig de 2024, de 19h a 20:30h, al Campus Parc Motor de Castellolí. Aquesta jornada, que és gratuïta i està oberta a tothom, va dirigida especialment a residents en urbanitzacions, persones propietàries o gestores d’edificacions aïllades. La jornada anirà a càrrec de professionals dels Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, emergències mèdiques i les ADF de l'Anoia.

La jornada començarà amb la presentació i benvinguda a càrrec de Jordi Parcerisas Valls, president del Consell Comarcal de l'Anoia, qui ha destacat la importància d'aquestes sessions formatives: "En un context de canvi climàtic, els incendis forestals esdevenen cada vegada més freqüents i intensos. És essencial que la ciutadania estigui preparada i sàpiga com actuar per protegir-se i minimitzar els riscos."

A continuació, Jaume Torralba, cap de l'Àrea Regional Catalunya Central del Cos d’Agents Rurals, abordarà les mesures preventives necessàries, com les franges de protecció i la legislació vigent que les regula. Aquesta presentació oferirà una visió clara de com prevenir la propagació d'incendis i protegir les zones habitades.

Agnès Centellas, responsable de Protecció Civil a la Catalunya Central, parlarà sobre la importància de mantenir informada la població i les mesures d'autoprotecció que han de seguir en cas d'emergència. La comunicació efectiva i les alertes a la població són elements clau per assegurar una resposta ràpida i adequada.

En el seu torn, Trini Bardalet, de la Unitat de Medi Ambient de la RPC del Cos de Mossos d'Esquadra, explicarà les funcions del grup d’ordre en situacions d'emergència, detallant com aquests equips treballen per garantir la seguretat i l'ordre durant un incendi.

Un altre punt destacat de la jornada serà la presentació de Joan Rovira, cap de la REMS del Cos de Bombers, que tractarà les estratègies adequades en cas d'incendis forestals en àrees urbanitzades, debatent si és millor confinar o evacuar els residents.

Martí Senserich, de la Federació ADF de l’Anoia, exposarà el paper crucial de les ADF en la prevenció i control d'incendis en zones d'interfase urbana, ressaltant la seva contribució en la protecció dels habitatges i infraestructures properes als boscos.

Finalment, Marta Olivé, cap Territorial del SEM Penedès, detallarà les intervencions del Servei d’Emergències Mèdiques en situacions d'incendi forestal, subratllant la coordinació necessària entre els diferents serveis d'emergència per garantir una resposta eficient.

La jornada conclourà amb una sessió de precs i preguntes, on els assistents tindran l'oportunitat d'interactuar amb els ponents, aclarir dubtes i compartir inquietuds.

Aquesta jornada és una oportunitat crucial per als residents de l'Anoia per aprendre sobre la protecció personal i col·lectiva en cas d'incendis forestals, reafirmant el compromís del Consell Comarcal amb la seguretat i el benestar de la comunitat. 

La jornada està organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia i compta amb la col·laboració de Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, emergències mèdiques i les ADF de l'Anoia.

Last modified: 24 de maig de 2024