Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia participa en l’acte de presentació de l’Observatori del Turisme Rural 

12 de febrer de 2024

El Consell Comarcal de l'Anoia va participar en la presentació de l'Observatori del Turisme Rural, un esdeveniment organitzat per Escapada Rural i CETT-UB, que va tenir lloc el passat dimecres 7 de febrer. Les conclusions presentades recullen l’augment de la despesa del visitant rural a Catalunya i la seva intenció de repetir l'experiència en un futur proper. Aquests són indicatius del potencial que té el turisme rural per al creixement econòmic de la nostra comarca.

Les dades presentades per l’Observatori destaquen que la despesa de les persones que han practicat turisme rural a Catalunya se situa en 85 € per persona i dia, repartits entre allotjament, restauració, compres i activitats d'oci. També subratlla que els indicadors de penetració del turisme rural en el mercat i freqüència també creixen respecte al 2022 i que el 92% dels viatgers rurals catalans confirma que repetirà l'experiència enguany i, majoritàriament, tenen previst fer un mínim de 2 escapades rurals fins a desembre.

Durant l’acte es van presentar aquestes dades i es van debatre en una taula rodona, en la qual van participar el conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia, Dani Gutiérrez, representants de l'Agència Catalana de Turisme i el reconegut cuiner Arnau Paris. Es va discutir l'evolució del turisme rural i les seves perspectives de futur. La jornada va finalitzar amb la intervenció de Marta Domènech,  directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia, Dani Gutiérrez, va destacar la importància d'aquestes dades prometedores. Segons Gutiérrez, "aquestes dades són molt positives i reforcen la nostra convicció que el turisme rural és un gran impuls per a l'economia local i en aquest sentit, l’Anoia té molt potencial". Gutiérrez va afegir que el Consell Comarcal de l'Anoia continuarà treballant en la línia de fomentar el turisme sostenible, ja que considera que és clau per al desenvolupament equilibrat de la comarca. 

Amb optimisme pel futur turístic de l'Anoia, el conseller Gutiérrez va afirmar: "Estem convençuts que l'Anoia té un gran futur en l'àmbit turístic. Hem de continuar treballant en la promoció dels nostres recursos naturals, culturals i gastronòmics de manera conscient i coherent per atraure visitants i generar oportunitats per als nostres habitants".

Last modified: 12 de febrer de 2024