Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal de l’Anoia presenta la nova guia d’abordatge del bullying a la comarca de l’Anoia

30 d'abril de 2024

La guia ofereix eines per a professionals en el marc de la prevenció, detecció i intervenció

En el marc del dia internacional contra el bullying que se celebra el dia 2 de maig, el Consell Comarcal de l’Anoia, publica la nova Guia d’abordatge del bullying de la comarca de l’Anoia. Aquesta guia, ofereix eines als professionals per la prevenció, detecció o intervenció davant de situacions d’assetjament i ciberassetjament entre iguals.

La nova Guia neix de la Comissió de prevenció, detecció i intervenció enfront de l’assetjament entre iguals, impulsada pel Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia i liderada pel Servei de Mediació Ciutadana. La Comissió està formada per agents representants de diversos àmbits (CCA, CEA, Salut, Educació, Joventut, Cossos de seguretat, EAP). 

La Comissió va néixer arrel de la creixent preocupació pel fenomen del bullying i ciberbullying, per tal de donar resposta a les necessitats de la ciutadania de la comarca. Una de les actuacions que s’ha impulsat ha sigut la creació d’un circuit i protocol de prevenció, detecció i intervenció enfront de l’assetjament entre iguals, quan aquests fets es detecten en l’àmbit de l’educació no formal i entre infants i joves menors de 18 anys. 

El circuit ja es va presentar a l’octubre en la darrera reunió de directors i directores de tots els centres educatius de la comarca de l’Anoia i a les entitats dels diferents municipis que van participar en el projecte de formacions sobre Espais Lliures de Bullying que es va dur a terme al llarg del 2022-2023. 

El següent pas i per tal d’acompanyar aquest circuit, es presenta ara la nova Guia d’abordatge del Bullying de la comarca de l’Anoia amb l’objectiu d'aprofundir en els conceptes i poder dotar d’eines a tots els i les professionals. 

Podreu accedir-hi en format digital en el següent enllaç. 

Per obtenir més informació al respecte podeu contactar amb el Servei de Mediació Ciutadana a través del correu electrònic genèric del servei: mediacio2@anoia.cat o trucar al 699664718 o 697 40 67 29.

Last modified: 30 d'abril de 2024