Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal desenvolupa un projecte amb 40 places temporals per a anoiencs a l’atur

30 de gener de 2018

Els contractes, emmarcats en el Programa Treball i Formació 2017, tenen una durada d'entre 6 i 12 mesos

El Consell Comarcal de l'Anoia desenvoluparà el projecte de Manteniment, Millora i Condicionament de Parcs, Jardins i Espais Verds, que donarà feina a 40 anoiencs en situació d'atur, amb contractes de 6 i 12 mesos. La finalitat del programa és la millora de l’ocupabilitat de la població de la comarca. El projecte de l'ens comarcal comptarà amb 23 contractes de la línia PANP (16 de 6 mesos i 7 de 12), 10 de la PRMI (9 de 6 mesos i 1 de 12), i 7 contractes de 12 mesos de la línia DONA, tots per a persones amb el perfil de Manteniment, Millora i Condicionament de Parcs, Jardins i Espais Verds.

El programa també inclou la figura anual d’un coordinador que donarà suport tècnic dins el programa i realitzarà les accions de gestió.

El personal contractat s'encarregarà de treballs encaminats a millorar i potenciar el manteniment de les zones verdes urbanes i periurbanes dels municipis de l'Anoia per tal que aquests estiguin en bones condicions i compleixin uns mínims de seguretat per a la població de la comarca. La iniciativa està emmarcada dins del Programa Treball i Formació 2017 del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, que té per objectiu proporcionar un contracte laboral de durada determinada a persones que pel seu perfil sòcio-laboral tenen greus dificultats d’accedir a una feina. Aquest objectiu es materialitza en la seva contractació per a la realització d’actuacions de caràcter temporal i d’interès general. Al mateix temps, reben determinades accions formatives amb l’objectiu d’augmentar tant els seus recursos acadèmics com els professionals, i les eines de cerca de feina i reinserció laboral.

En aquest programa han participat 19 municipis de la comarca: Cabrera d'Anoia, la Torre de Claramunt, Rubió, els Hostalets de Pierola, Copons, Masquefa, la Pobla de Claramunt, Òdena, Vallbona d'Anoia, Carme, Capellades, Calaf, la Llacuna, Sant Martí de Tous, el Bruc, els Prats de Rei, Sant Martí Sesgueioles, Castellfollit de Riubregós i Castellolí.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya ha impulsat des de l'any 2013 el Programa Treball i Formació, adreçat a les persones en situació d'atur de llarga durada per afavorir-ne la inserció laboral i millorar la seva ocupabilitat. Durant aquests anys s'han impulsat diverses bases reguladores per a la concessió dels ajuts destinats a promoure, any rere any, aquest Programa amb la col·laboració de les administracions locals i les entitats sense ànim de lucre.

Last modified: 5 de febrer de 2018