Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central atorguen a 6 gestories de l’Anoia el segell que les distingeix com a impulsores de cooperatives

24 de novembre de 2020

Aquestes empreses i professionals de la comarca han completat una formació sobre economia social i cooperativa i es comprometen a promoure el model cooperatiu

Des del Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central s’ha organitzat aquesta tardor el curs per a l’obtenció del distintiu Segell Coopera 2020, que identifica aquells professionals de l’assessoria i la gestoria que han completat una formació sobre economia social i cooperativa i que es comprometen a promoure el model cooperatiu. L’aposta per l’economia social i solidària és precisament una de les apostes del departament de Promoció Econòmica de l’ens comarcal.

Aquest dimarts, 24 de novembre, s’ha lliurat el Segell Coopera 2020 als sis despatxos i professionals que n’han estat mereixedors: Despatx Imma Serra, Àlex Julien, Grup Carles, Edmon’s Assessors, JM Morros i Poch i Ruana. Els encarregats de fer-ne l’entrega han estat el vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Cuadras, i les representants de l’Ateneu Cooperatiu, Alba Rojas i Blanca Pellicer.

Durant l’acte, Jordi Cuadras ha recordat que “amb aquesta acció empoderem les gestories de la comarca perquè puguin assessorar i acompanyar projectes d’economia social i solidària. El cooperativisme és una forma de crear ocupació al territori i de fer-ho amb una vocació marcadament social. De fet, és un dels punts recollits als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca la ONU i que seguim des de la institució. Des del Consell treballem per ser una comarca amb una economia plural i creiem que en la reconversió econòmica de l’Anoia que cal impulsar per afrontar la crisi de la Covid-19, els projectes lligats a l’economia social i solidària poden sorgir amb força i crear ocupació”.

El curs ha constat de quatre sessions, les tres primeres adreçades a professionals i despatxos que participaven per primera vegada al curs o bé per a assessories i gestories que ja tenien el Segell però volien aprofundir o reciclar. La primera sessió tenia una part introductòria i es va abordar el règim societari i laboral de les cooperatives; la segona tractava el règim econòmic de les cooperatives i, la tercera, el règim fiscal i comptable. Finalment, hi va haver una darrera sessió adreçada a tothom, però especialment a les assessories i gestories, que els va permetre revalidar el Segell Coopera.

Les gestories han rebut, doncs, un segell que acredita que tenen coneixements i capacitat suficients per informar i assessorar cooperatives, tant per a la seva nova creació com per la gestió i presentació de documentació fiscal o comptable, un cop ja es troben en funcionament. 

Last modified: 24 de novembre de 2020