Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal imparteix a les persones nouvingudes un curs de coneixement de la societat catalana

21 de gener de 2012

El curs, que es duu a terme a 12 municipis de l’Anoia, dona informació bàsica sobre el funcionament dels serveis dels municipis i sobre la societat catalana.

Més d’una quinzena d’alumnes procedents de diferents parts del món ciutadans de Vilanova del Camí han assistit al curs de formació que el Consell Comarcal de l’Anoia juntament amb l’Ajuntament de Vilanova del Camí imparteix a persones nouvingudes com a eina d’acollida. El curs, que ha tingut una durada de 12 hores, s’ha impartit a Can Papesseit, va començar el 10 de novembre i va finalitzar el passat 22 de desembre.

L’objectiu de la iniciativa, és oferir a totes les persones nouvingudes, informació bàsica sobre el funcionament dels serveis del municipi i sobre la societat catalana (drets i deures fonamentals, sistema polític i administratiu, recursos i serveis, cultura, entre d’altres). Aquest curs de coneixement de l’entorn s’emmarca en el que s’ha anomenat circuit d’acollida.

La realització del circuit dóna dret a un certificat oficial que reconeix els coneixements assolits i que, en cas que sigui necessari, pot ser d’utilitat en alguns tràmits d’estrangeria. Els participants van rebre aquest diploma el passat 17 de gener de les mans del conseller d’ Integració social, Jordi Baron i la regidora de serveis socials de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Pepita Còdol.

Des de fa més de quatre anys, el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal dóna suport i coordina els plans d’acollida als municipis de l’Anoia. Els municipis de Carme, La Pobla de Claramunt, Hostalets de Pierola, Capellades, Vallbona, La Llacuna, Masquefa, Òdena, Calaf, Piera, Montbui i Vilanova del Camí tenen conveni amb el Consell Comarcal per al desenvolupament del Servei d’Acollida Itinerant i de, l’anomenat, “circuit d’acollida”, unes accions que s’emmarquen dins de la Llei d’acollida del Parlament de Catalunya.

Last modified: 5 de febrer de 2018