Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal ofereix serveis d’orientació laboral i de recerca de feina

26 de febrer de 2013

L’ens anoienc duu a terme projectes per facilitar la inserció laboral i fomentar el contacte entre empreses i ciutadans.

El Consell Comarcal de l’Anoia treballa en projectes per donar suport i reforçar els serveis d’ocupació de la Diputació de Barcelona, com la Laborateca comarcal i el projecte Xaloc. Ambdós projectes estan inclosos dins del programa dels Serveis Locals d’Ocupació.

D’una banda la Laborateca és un dispositiu d'orientació i inserció laboral que ofereix mesures que facilitin l'entrada al mercat laboral de les persones en situació d’atur de la comarca de l'Anoia. Al Consell Comarcal, aquest programa ha tingut una durada de sis mesos. D’altra banda, la finalitat de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (XALOC), un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona, passa per establir una xarxa entre els diversos serveis d’orientació laboral amb l’objectiu de trobar enllaços entre els aturats i les ofertes laborals.

Al Consell Comarcal de l’Anoia, al llarg dels sis mesos que s’ha dut a terme algun d’aquests programes, s’han atès un total de 132 persones. Els tècnics de l’ens comarcal s’han desplaçat per l’Anoia per atendre ciutadans de El Bruc, Carme, Vallbona d’Anoia, Castellolí, La Llacuna, Sant Martí de Tous i també s’han atès, al mateix ens comarcal, persones d’altres municipis que no disposen de servei d’orientació ocupacional com Orpí, Cabrera, Igualada, Miralles i Capellades.

En els sis municipis detallats, també s’han realitzat sessions de grup, de dues hores de durada. Els tallers oferts han tractat sobre dues temàtiques diferents: a La Llacuna, El Bruc i a Vallbona, s’ha parlat sobre les tècniques de recerca de feina a través d’internet. En canvi, a Carme, Castellolí i a Sant Martí de Tous el taller s’ha basat en el suport en el procés de recerca de feina.

En referència a la prospecció, des del Consell Comarcal de l’Anoia s’han visitat 27 empreses. Del total, 12 corresponen al sector serveis, 11 a l’industrial, 2 al sector de la ramaderia i la pesca i les altres 2 al de la construcció.

Last modified: 5 de febrer de 2018