Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal organitza una sessió formativa sobre l’aplicabilitat a Espanya de la Mudawana, el codi de família marroquí

20 de febrer de 2013

L’impartirà l’advocada especialitzada en dret internacional i estrangeria Anna Maria Vidal Cardona, i s’adreça a professionals i col·lectius que treballen amb persones d’origen marroquí.

El departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia ha organitzat per al dia 5 de març la sessió formativa ‘L’aplicació de la Mudawana marroquí a Espanya’.

Adreçada principalment als professionals i col·lectius que treballen amb dones d’origen marroquí, la sessió la impartirà Anna Maria Vidal i Cardona, Doctora en Dret i advocada especialitzada en dret internacional i estrangeria. Tindrà una durada de sis hores, de les 9 del matí a les 3 de la tarda, i a més dels blocs teòrics incorporarà exemples d’alguns casos pràctics.

En l’atenció a les dones d’origen marroquí aquestes plantegen sovint necessitats jurídiques que se solucionen en base a la llei del seu país d’origen pel fet d’estar casades segons aquesta llei i mantenir la nacionalitat marroquina. Davant de situacions com separacions, divorcis, guarda i custòdia o poligàmia, entre altres, les dones es troben dividides entre les lleis espanyoles en la matèria i la llei del seu país d’origen.

Aquest fet planteja la necessitat d’oferir informació i formació als professionals de la comarca que treballen amb aquest col·lectiu al voltant de la Mudawana o codi de la família marroquína, els mecanismes per a la seva aplicació aquí, i els tractats i convenis internacionals que existeixen en aquesta matèria.

La sessió del 5 de març vinent al Consell Comarcal de l’Anoia tractarà qüestions com l’anàlisi dels elements i les característiques principals de la Mudawana, la seva aplicabilitat a l’estat espanyol, la forma com arriben aquests casos als tribunals espanyols i quins són els tribunals competents, quan i com s’aplica la Mudawana als litigis de famílies entre marroquins, i les dificultats en la seva aplicació.

Inscripcions

Totes les persones interessades a assistir-hi poden formalitzar la inscripció emplenant la butlleta que trobaran a la web del Consell Comarcal www.anoia.cat i enviant-la per correu electrònic a l’adreça igualtat@anoia.cat

Butlleta d'inscripció [ 70 KB]

Last modified: 5 de febrer de 2018