Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal organitza una jornada de prevenció de les mutilacions genitals femenines

18 de setembre de 2013

El passat dilluns 16 de setembre es va dur a terme la Jornada de prevenció de les mutilacions genitals femenines organitzada pel Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia.

La jornada neix de l’interès de professionals de diversos serveis per tal de conèixer i compartir els diferents sistemes per a l’abordatge de la prevenció d’aquesta pràctica. La ponència marc de l’acte va anar a càrrec de Rafa Crespo, antropòleg membre del Centre d’Estudis Africans de Barcelona, a continuació es va celebrar una taula rodona en la qual van participar representants dels àmbits de salut, ensenyament, cossos de seguretat i de la gestió de les polítiques migratòries.

L’acte va cloure amb l’exposició de la Sra. Adama Boiro representant de l’associació Jokkerendam, que va explicar l’experiència de la seva associació en el treball preventiu amb les comunitats que procedeixen de països o pertanyen a ètnies que tradicionalment realitzen aquesta pràctica.

La jornada va comptar amb una quarantena d’assistents provinents de diferents àmbits que participen com a agents en les xarxes de prevenció, detecció i atenció de les diferents formes de violència que poden patir les dones.

Last modified: 5 de febrer de 2018