Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El servei GPS del Consell Comarcal ha fomentat els hàbits saludables entre els joves en festes nocturnes de 7 municipis

17 de setembre de 2013

El servei GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove es va posar en marxa el juliol i ha estat actiu fins aquest mes de setembre.

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia dóna per finalitzada la tercera edició del servei GPS que aquest estiu ha tornat a posar a disposició dels Ajuntaments interessats en promocionar els hàbits saludables entre el col·lectiu juvenil.

Aquest any el programa GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove ha estrenat nou format: una autocaravana cedida per Diputació de Barcelona que el Servei Comarcal de Joventut del Consell ha transformat en l’Oficina Mòbil d’Informació Juvenil. Un cop finalitzada la campanya del GPS, aquesta oficina continua estant la resta de l’any al servei dels ajuntaments de la comarca que la sol·licitin per dur a terme tasques d’assessorament i informació al col·lectiu de joves, amb diferents funcions segons les demandes.

Aquest estiu l’autocaravana del GPS s’ha instal·lat en els actes juvenils nocturns dels municipis que l’han sol·licitat. Un tècnic de Joventut del Consell ha informat al jovent sobre hàbits saludables i conductes responsables i segures. El servei GPS Anoia Jove va iniciar la seva activitat el juliol i ha estat actiu fins el setembre. L’Oficina Mòbil d’Informació Juvenil ha estat present a set municipis de la comarca que han apostat per promoure els hàbits saludables entre els joves. Aquests municipis han estat Santa Margarida de Montbui, Carme, Hostalets de Pierola, Castellolí, Igualada, Calaf i Sant Martí de Tous.

A l’Oficina Mòbil d’Informació Juvenil els joves han pogut trobar ampli material informatiu sobre qüestions com ara la prevenció de les drogodependències, la prevenció de riscos en les relacions sexuals i la prevenció en el consum d’alcohol i la conducció segura. També s’han repartit preservatius i alcoholímetres d’un sol ús.
L’assistència dels joves ha variat en funció del municipi i dels actes, però en termes generals s’ha registrat una elevada assistència de joves com també de pares i mares que buscaven informació i assessorament dels tècnics. Des del Servei Comarcal de Joventut agraïm a tots els que han fet possible poder dur a terme aquest servei.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018