Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Anoia, amfitriona de la cicloturista “La Montserratina”

20 de setembre de 2013

El Consell Comarcal juntament amb Ocisport impulsen aquesta cicloturista internacional que tindrà lloc a l’Anoia, Baix Llobretat i el Bages durant el diumenge 27 d’octubre i que enguany tindrà Igualada com a la ciutat de sortida i final de festa amb un dinar de germanor.

La cicloturista “la Montserratina” ha escollit enguany la capital de l’Anoia com a seu de l’esdeveniment. Després de que l’edició anterior fos Manresa, aquest any li ha tocat el torn a Igualada que acollirà el dinar de germanor i serà el punt de sortida i arribada d’una cursa que transcorre per les millors carreteres secundàries de l’Anoia, el Baix Llobregat i el Bages, i que té el punt de trobada a Montserrat amb altres cicloturistes, coincidint així amb el dia de la tradicional trobada de ciclistes la Montserratina, quan centenars de colles ciclistes d’arreu de Catalunya omplen el santuari per ser rebuts pel Pare Abat.

L’objectiu de la trobada esportiva és apropar el nostre territori i la muntanya de Montserrat a tots i totes els/les participants i, especialment, als vinguts d’altres països d’Europa. Així ho va explicar l’organitzador Pepe Cuevas, de l’empresa Ocisport, qui també va explicar que entre les novetats d’enguany destaca l’homenatge que s’ha organitzat a Miquel Poblet, el que fou el gran mite del ciclisme català dels anys quaranta i cinquanta i que va morir el passat mes d’abril. Per a l’ocasió, el saxofonista i nevot del difunt, tocarà una peça a l’arribada a l’abadia de Montserrat.

D’altra banda, i també com a novetat, l’organització ha decidit fer una donació a Asdent, l’associació de la malaltia de Dent, i un euro de cada inscripció anirà a parar a aquesta entitat que treballa per a la investigació d’aquesta malaltia catalogada com a rara.

Aquestes i altres novetats van ser presentades en un acte oficial que va tenir lloc el passat dimarts 17 de setembre i que va comptar també amb la participació de l’alcalde d'Igualada, Marc Castells; el Vicepresident primer del Consell Comarcal de l'Anoia, Jordi Calpe; el President de la Federació Catalana de Ciclisme, Josep Bochaca, els ex ciclistes Àngel Edo i Jaume Vilamajó.

Per la seva part, el conseller Jordi Calpe va destacar “la col·laboració amb altres administracions i amb l’empresa privada, un model que permet l’optimització de recursos” i va afegir que “esdeveniments d’aquestes característiques són una gran oportunitat per al foment de l’esport però també per a la promoció del territori”.

El Consell Comarcal de l’Anoia, sota la marca Anoia Turisme, treballa per posicionar l’Anoia com al centre neuràlgic d’activitats a l’aire lliure de la Catalunya Central i per aquest motiu dóna suport a esdeveniments com aquests  que ajuden a la promoció del territori i donen notorietat a l’Anoia pel seu potencial com a destinació de turisme esportiu.

La cicloturista “La Montserratina” està organitzada pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’empresa d’esdeveniments esportius Ocisport juntament amb altres entitats com la Federació Catalana de Ciclistes, els Amics Ciclistes de l’Anoia, Esport Ciclista Manresà i el Club Ciclista Bonavista de Manresa. També hi col·labora el Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona.
Les inscripcions estan limitades a 1.000 participants i ja es poden fer a www.ocisport.net, on es troben més detalls de cada una de les possibilitats i altres detalls de l’esdeveniment com regals i recorregut.

Last modified: 5 de febrer de 2018