Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal participa en un projecte pilot per potenciar els punts d’informació turística

30 de setembre de 2014

Amb la voluntat de millorar la qualitat de la informació que s’ofereix des dels diferents Punts d’Informació turística de la comarca, el Consell Comarcal de l’Anoia en el marc del Programa de Punts d’Informació de la Diputació de Barcelona, ha organitzat unes sortides de coneixement del territori per a totes les persones responsables d’aquests punts. Amb aquesta activitat, es vol millorar la satisfacció dels visitants, ja que rebrà una informació més acurada i amb coneixement de causa per part d’aquestes persones encarregades d’atendre als turistes.

Els punts d’informació turística són establiments, públics o privats, que tenen contacte directe amb els visitants i turistes que venen a la comarca, com ara allotjaments rurals, museus o la Biblioteca. Si bé no poden donar un servei tan complet com les oficines de turisme, sí que exerceixen una funció informadora en cobrir aquells horaris i territoris que no ho fan les oficines. La xarxa d’oficines de turisme de l’Anoia compta en l’actualitat amb nou punts: la Fundació La Tossa, El Punt de difusió cultural i turística, el Museu de la Pell, Cal Fuster, l’Alberg d’Hostalets, l’Hostal Robert, la Biblioteca d’Igualada, el Castell de la Pobla de Claramunt i el Museu Molí Paperer.

Al llarg de l’any s’han organitzat tres sortides. La primera va ser a l’Alta Anoia per conèixer el Memorial de l’Exèrcit Popular de Pujalt, la Torre de la Manresana a Prats de Rei i el Castell, el campanar i el mercat de Calaf. La segona sortida es va fer a Igualada i Santa Margarida de Montbui per conèixer el Museu de la Pell, el Museu del Traginer i l’entorn de la Tossa de Montbui. Finalment, la darrera sortida va ser el passat divendres 26 a Els Hostalets de Pierola per conèixer l’Alberg de Can Roviralta, l’Outdoor Center Anoia Sud, i el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) i a Masquefa per visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

L’acció s’emmarca en el Programa de Punts d’Informació de la Diputació de Barcelona, un projecte pilot per potenciar els punts d'informació turística que té com a objectiu dotar a la província de Barcelona del màxim nombre de punts d’informació complementaris on el turista tingui possibilitat de ser informat de l’oferta turística existent, alhora que pugui rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada. El programa, que inclou aquestes sortides de coneixement del territori, també contempla un cicle formatiu de 22 hores, suport en l’elaboració d’un catàleg de serveis i productes turístics de la comarca, suport en la promoció i seguiment tècnic.

Last modified: 5 de febrer de 2018