Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Quatre-centes persones d’arreu de la comarca celebren el Dia Internacional de la Gent Gran a Vallbona

30 de setembre de 2014

Organitzada pel Consell de la Gent Gran del Consell Comarcal, amb el suport de l’Ajuntament vallbonenc, la jornada va comptar amb actes culturals i un dinar popular, i va reivindicar el paper actiu i fonamental de la gent gran en la societat.
Gairebé 400 persones van participar, dissabte, a Vallbona d’Anoia, en els actes del Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra l’1 d’octubre.

Organitzada pel Consell de la Gent Gran de l’Anoia del Consell Comarcal, aquesta vegada amb el suport de l’Ajuntament de Vallbona, la commemoració té lloc cada any en un municipi diferent de la comarca i, des que es va iniciar ara fa cinc anys, està superant la participació edició rere edició. També hi col·laboren la Diputació de Barcelona, els Ajuntaments d’Òdena, Jorba, Piera, els Hostalets de Pierola i Igualada, l’Associació Gent Gran Montserrat Parc i l’Ateneu Sant Martí de Tous.

La jornada va començar, al punt del migdia, amb una cercavila amb els Falcons i Tabalers de Vallbona d’Anoia que va recórrer els carrers del nucli antic i va acabar desembocant a la Plaça de l’Església, on va tenir lloc, sota un sol de justícia, una exhibició falconera. Les singulars construccions humanes dels falcons vallbonencs van arrancar els aplaudiments del nombrós públic.

Després, la gent gran de la comarca es va desplaçar fins al pavelló poliesportiu Antoni Casas Ferrer per gaudir d’un dinar popular i de tota una tarda de germanor, amb un espectacle sorpresa de ‘clowns’, a càrrec de la companyia Toniton, i un ball popular amb Paris La Nuit.
En els torns de parlaments, el president del Casal de la Gent Gran de Vallbona d’Anoia, Claudi Poch, va destacar el paper de les entitats de gent gran de la comarca, “que s’encarreguen que la gent gran envelleixi d’una forma saludable, promouen activitats d’envelliment actiu i reivindiquen a la societat que la gent gran encara en forma part”.

Per la seva banda, el vicepresident del Consell de la Gent Gran de l’Anoia, Enric Senserrich, va fer lectura del Manifest del Dia Internacional de la Gent Gran, el qual, entre altres, reivindica “la necessitat que les persones grans i la resta de generacions fem un nou pacte social i generacional que aprofiti el llarg temps de vida jubilada i les respectives capacitats personals” per posar-les “al servei i utilitat de tots els conciutadans”, i “units, gestionar un futur millor per a tots”.

També hi va intervenir l’alcalde de Vallbona d’Anoia, Raül Parramon, qui va destacar que el Dia Internacional de la Gent Gran és “molt més que una celebració; és un acte de reconeixement a tota la gent gran per la seva tasca diària: als avis que van a buscar els néts al col·legi, als qui aconsellen des de la seva experiència, als qui comparteixen una part de la seva pensió amb els fills, o als qui cuiden l’hort i conserven l’entorn amb respecte al medi ambient”.

A més, el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, va fer públic el seu “agraïment a totes les administracions i institucions que fan possible l’organització del Dia Internacional de la Gent Gran a la comarca”, amb un especial reconeixement a la tasca d’Enric Senserrich. Finalment, el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, va reivindicar la necessitat que la societat “sàpiga aprofitar l’experiència i els valors de la gent gran” i va encoratjar aquest col·lectiu “a continuar la seva tasca voluntària tan necessària per a tots”.

Last modified: 5 de febrer de 2018