Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal presenta el Servei de Mediació Ciutadana als directors i directores dels centres educatius de la comarca.

1 de juliol de 2014

El passat 5 de juny els Serveis Educatius de l’Anoia van acollir la presentació del Servei de Mediació Ciutadana de l’Anoia amb l’objectiu de promoure la derivació de casos des de les escoles i centres de secundària de l’Anoia. La presentació, adreçada a directors i directores dels centres educatius de la comarca, va ser a càrrec de la mediadora del Consell, Maria Sacasas, i la coordinadora del Pla de Ciutadania i Convivència, Anahí de Febrer, les quals van explicar quina és la finalitat del servei i quin tipus de conflictes es gestionen (veïnals, familiars, escolar i d’espai públic...).

Es va definir el Servei de Mediació Ciutadana de l’Anoia com un servei públic, gratuït i confidencial obert a la ciutadania amb l’objectiu de trobar vies de solució als conflictes evitant denuncies o litigis i de promoure el diàleg com a eina per a la prevenció de conflictes comunitaris.
Finalment, les tècniques del Consell Comarcal van explicar que des del Servei de Mediació també s’ofereixen sessions informatives als centres d’una durada màxima d’una hora, per tal de donar a conèixer la cultura de la mediació, tant a claustres de mestres com a alumnat.

Last modified: 5 de febrer de 2018