Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal presenta un programa d’actuacions en el marc de la crisi de les persones refugiades

14 de juny de 2016

El passat 2 de juny, diversos regidors de benestar social de la comarca van assistir a una reunió en la qual l'Àrea de Ciutadania i Convivència del Consell Comarcal va presentar una proposta d'actuacions informatives, formatives de coordinació i gestió adreçada als ajuntaments de l'Anoia en relació a les persones refugiades.

Les accions proposades s'emmarquen en quatre eixos: acollida, sensibilització i formació, treball en xarxa i recaptació de fons i inclouen l'organització de xerrades informatives, tallers de sensibilització als centres educatius, una exposició al voltant de la situació de la refugiada i accions d'assessorament i suport als municipis, entre d'altres.

Al llarg de la reunió també es va recordar l'existència d'un inventari de recursos adreçats a l'acollida de persones refugiades en el que hi poden oferir recursos tant els ajuntaments com la ciutadania i que és gestionat pel comitè d'acollida de la Generalitat de Catalunya. Els ciutadans que estiguin interessats a oferir algun recurs poden adreçar-se al seu ajuntament per rebre més informació.


Adreces d’Interès per l’Acollida de Persones Refugiades[68 KB]
 
Material Audiovisual per a la Sensibilització al Voltant de la Població Refugiada[190 KB]
Tramitació de la fitxa per l’inventari de recursos per a persones refugiades[234 KB]

Last modified: 5 de febrer de 2018