Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Comarcal treballa perquè petites empreses agroalimentàries no desapareguin per manca de relleu generacional

10 de febrer de 2016

Dimarts 16 de febrer tindrà lloc una jornada amb el Títol: I després de mi, què? El relleu a les empreses familiars artesanes.
El Consell Comarcal de l’Anoia ha detectat la manca de relleu generacional en moltes de les petites empreses agroalimentàries de la comarca i de retruc la previsió del seu possible tancament. Per evitar la pèrdua d’aquest patrimoni econòmic i cultural, l’ens comarcal ha engegat un conjunt d’accions que tenen l’objectiu de fer front a aquesta amenaça i revertir la situació.

La presa de consciència per part dels empresaris productors és clau en aquest procés de treball. Així, la primera de les activitats que s’han organitzat és una jornada de treball per fer-los reflexionar sobre la necessitat de preveure el relleu generacional amb temps i planificació. La segona de les accions previstes és l’assessorament a aquests empresaris perquè puguin comptar amb el suport d’un expert per analitzar el seu cas en concret segons les condicions de la seva empresa i la seva situació personal i familiar.

La voluntat és evitar el tancament d’aquestes petites empreses i amb aquest objectiu s’intentarà aconseguir el relleu generacional com a primera opció. En els casos que no sigui possible, es cercaran persones interessades en el traspàs per tal que no es perdi ni el coneixement, ni l’ofici, ni el producte. En el cas que cap de les dues opcions sigui possible s’acompanyarà a l’empresari a l’hora de fer el tancament perquè sigui de la manera més ordenada.

El projecte engega el dimarts 16 amb la jornada “I després de mi, què? El relleu a les empreses familiars” on es convidarà a totes les empreses artesanes agroalimentàries de la comarca a participar-hi.

En aquesta jornada, que tindrà lloc el dimarts dia 16 de febrer a les 16:30 al Consell Comarcal de l’Anoia, es presentarà el projecte i s’incidirà en la presa de consciència per part de les empreses de la necessitat de planificar el futur, a més de les repercussions que suposen el tancament, tals com la pèrdua important d’identitat i de valor pel territori i el perill de perdre oficis que difícilment podran recuperar-se. Els interessats en participar poden fer la inscripció a lcosta@anoia.cat

Aquest conjunt d’accions formen part d’una prova pilot impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia en el marc del projecte “l’Anoia del Camp a la Taula” dins la “Xarxa de Productes de la Terra” de la Diputació de Barcelona.

L’Anoia del Camp a la Taula és un projecte de suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat. Una iniciativa destinada a la promoció i difusió dels productes produïts, elaborats o transformats a la comarca per petits i mitjans empresaris que han fet de la seva passió per la feina ben feta un emblema de la qualitat dels productes alimentaris de l’Anoia. Parlem dels pagesos que treballen la terra, dels viticultors, dels ramaders, dels elaboradors d’embotits i dels formatgers; sense oblidar-nos dels flequers i els pastissers.

Last modified: 5 de febrer de 2018