Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia fa valoració de l’activitat de l’any

18 de desembre de 2012

El passat dijous 13 de desembre la Junta Permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia va fer l’última reunió de l’any i va aprofitar la trobada per fer una valoració de totes aquelles activitats realitzades durant el 2012.

Enguany moltes de les activitats realitzades han estat emmarcades dins l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Les propostes dutes a terme han estat sempre per complir els objectius que l’òrgan consultor va escollir treballar durant tot l’any. Aquests objectius han estat: promocionar el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia, promocionar el projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia” i potenciar activitats per a la gent gran.

Per acomplir-los, les activitats fetes han estat moltes: l’obtenció de l’informe final de la diagnosi sobre el voluntariat a la comarca de l’Anoia, la visita als casals i associacions de gent gran de la comarca que encara no tenen representació a la junta permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia (Santa Margarida de Montbui, Calaf, Capellades, Masquefa i la Pobla de Claramunt), realització de xerrades de divulgació de l’òrgan consultor i sobre l’envelliment actiu, xerrada sobre la Llei d’Associacions, l’elaboració d’un Manifest i un Annex per part dels Consells de la Gent Gran de la Catalunya Central (Anoia, Bages, Solsonès, Berguedà i Osona), celebració del Dia Internacional de la Gent Gran de l’Anoia, realització d’una agenda comuna a la comarca d’activitats entorn l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneacional (I Caminada Intergeneracional, I Pedalada Intergeneracional i I Tirada de Bitlles Catalanes intergeneracional), un taller de qualitat de vida titulat “Només tenim una vida, aprofitem-la!” i la xerrada sobre “Promoció i drets de les persones grans”.

Per altra banda, durant tot l’any s’ha anat creant xarxa per poder anar desenvolupant el projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia” i del qual actualment, Diputació de Barcelona està recolzant en una de les fases del projecte.

Totes aquestes activitats han estat possible gràcies al treball constant que realitza cadascuna de les persones que participen mensualment a la Junta Permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia i del qual lidera el Sr. Enric Senserrich. Alhora, agrair la col·laboració rebuda per les diferents entitats públiques i privades tot esperant que segueixin apostant pel Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia.

En la sessió de valoració es va mostrar un ferm interès per la continuïtat de l’òrgan consultor que vetlla pel benestar de la gent gran, dinamitzant el seu teixit social, fent una tasca de sensibilització, prevenció i actuació per tal de promoure un envelliment actiu i saludable.

Last modified: 5 de febrer de 2018