Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Interessant xerrada sobre la “Promoció i defensa dels drets de les persones grans”

18 de desembre de 2012

El passat dilluns 17 de desembre va tenir lloc la xerrada sobre “Promoció i defensa dels drets de les persones grans” a càrrec de Lurdes Bover al Museu Comarcal de la Pell.
La xerrada organitzada pel Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia i el Consell Comarcal de l’Anoia amb la Col·laboració de la Diputació de Barcelona, és una de les darreres activitats organitzades dins els actes commemoratius de l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.

Va presentar l’acta Àngel Soteras, vicepresident de l’Àrea d’Atenció a les Persones del Consell Comarcal de l’Anoia qui va remarcar que la voluntat de l’administració organitzativa és seguir amb aquest dinamisme, empoderant a la gent gran per ser actors del seu propi projecte de vida i treballar per aconseguir un envelliment actiu. Tot seguit, la ponent va explicar quins són els elements de la comunicació (verbal i no verbal), com es poden resoldre conflictes així com també quins són aquells bons tractes que es mereixen les persones grans; després d’aquest marc conceptual va acabar analitzant els drets de les persones grans i com defensar-los.

Una xerrada molt interessant que va permetre interactuar amb els assistents, tot analitzant no només aquells drets que tenen les persones grans si no com fer-los respectar i defensar. Al llarg de la ponència, va remarcar la importància dels professionals i tècnics que treballen amb i per a la gent gran ja que són també els principals actors per fer respectar aquests drets.

Des del Consell Comarcal de l’Anoia esperem que la denominació d’aquest Any Europeu no sigui la única oportunitat per treballar intensament pel benestar de les persones grans si no una oportunitat per escalfar motors i seguir endavant en aquesta línia de cara l’any 2013.

Last modified: 5 de febrer de 2018