Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell de la Gent Gran de l’Anoia participa en el 8è Congrés Nacional de la Gent Gran

6 de novembre de 2019

Sant Benet de Bages va ser l'escenari divendres 25 d’octubre del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran, un espai de trobada que se celebra cada 4 anys per tal de debatre i arribar a consensos sobre les necessitats de les persones grans.

La jornada, que enguany portava per títol “Tenim veu, decidim”, va ser inaugurada pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani i va comptar amb prop de 400 assistents. Per part de l’Anoia hi va participar una delegació de 7 membres del Consell de la Gent Gran de l'Anoia (CGGA), encapçalat pel representant al Consell de la Gent Gran de Catalunya, Enric Esquer, seguit d’Enric Senserrich, Paquita Peña, Josep M Figueras, Jordi Gifré, Joan Ribera i la secretària, Carla Casas.

Durant tot el dia, els assistents van debatre i reflexionar a l’entorn de les dues ponències sobre els “El present de les persones grans: drets i deures” i les “Les persones grans del futur: polítiques d’adaptació de la societat a l’envelliment”. 

Amb la participació al Congrés culmina una feina de 5 anys, des de l’últim Congrés al 2015, del que se’n va derivar les línies de treball i que el CGGA ha treballat en el territori i de forma conjunta amb les comarques veïnes com l’Alt Penedès, Garraf o Baix Llobregat. 

Durant l’últim any, el CGGA ha intensificat la feina a la nostra comarca a fi de poder explicar les ponències i recollir les aportacions des de la realitat del nostre territori.

Des de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya s’ha felicitat la tasca realitzada per part del CGGA i s’ha encoratjat a seguir treballant en les línies definides en el manifest sorgit del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran i que marcaran les agendes dels propers 4 anys.

Last modified: 6 de novembre de 2019