Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell posa fil i agulla a la creació de la marca “Anoia, terra de castells” – La promoció dels castells que té la comarca és un dels nous objectius d’Anoia Turisme a implantar en els propers dos anys

3 de desembre de 2013

Els castells que té la comarca de l’Anoia quedaran agrupats sota la marca “Anoia, terra de castells”. Es tracta de la nova identitat que el Consell Comarcal ha creat dins d’Anoia Turisme per tal de donar a conèixer aquesta part del patrimoni anoienc i atraure visitants. En aquests moments hi ha un total de 45 castells inventariats, dels quals uns catorze són visitables.

En la presentació del projecte, que es va fer als alcaldes i regidors dels municipis on hi ha construccions d’aquest tipus, es va presentar un primer mapa on s’identifiquen els punts on hi ha castells, torres, pobles fortificats, cases fortificades i altres. Això s’ha fet a través d’un inventari que també n’ha valorat les seves fortaleses i debilitats. Entre els punts positius hi ha que molts es troben en bon estat gràcies a la inversió feta per ens públics i privats, per exemple. En l’apartat dels punts a millorar es destaca, sobretot, que ara la gran majoria no estan tractats com a recurs turístic.

L’objectiu de la marca “Anoia, terra de castells”, és poder utilitzar aquestes construccions com a vehicle de promoció del territori i de viatge en la recerca històrica, a més de poder-los fer servir com un identificador singular del paisatge de la comarca. Per fer-ho possible, s’han marcat ja unes primeres accions a dur a terme com l’elaboració d’un mapa dels castells, una aplicació per a telèfons mòbils que ha de permetre que l’usuari programi la seva visita a mida, una pàgina Web que reculli tota la informació, millorar-ne la seva senyalització, formar al personal que atén els visitants, vincular-hi els serveis turístics existents actualment i elaborar un audiovisual, entre d’altres.
Aquestes accions començaran l’any que ve i es preveu desenvolupar-les en dues fases: la primera es faria durant l’any 2014 i la segona entre els anys 2015 i 2016.

Last modified: 5 de febrer de 2018