Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell va acollir una xerrada sobre les beques per a universitaris

10 d'octubre de 2012

El Consell Comarcal de l’Anoia amb la col·laboració de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), entitat gestora de les beques, van realitzar el passat dilluns una xerrada informativa sobre les beques Equitat i altres mecanismes de suport a l’estudiant universitari.

La xerrada que va estar centrada en explicar el nou sistema de preus públics per a crèdits matriculats per primera vegada, va anar a càrrec de Pere Pardo, Director Executiu de l’AGAUR que va estar acompanyat del conseller d’ensenyament del Consell Comarcal de l’Anoia, Carles Castro.

Pardo va explicar que el nou sistema estableix l’import que ha de pagar l’estudiant en funció del nivell de renda familiar computable i el nombre de membres de la unitat familiar, sempre que no es superin determinats nivells de patrimoni familiar. S’estableixen set llindars diferents de renda familiar en funció dels quals es paga entre el 0% i el 25% del cost total dels estudis, a través de les Beques Equitat.
El llindar 0 correspon als estudiants que compleixen els requisits per accedir a una beca del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (MECD). Els llindars de l’1 al 5 corresponen als estudiants que es poden beneficiar d’una Beca Equitat. El llindar 6 correspon als estudiants que no poden accedir a una beca però sí demanar, a l’igual que la resta, el pagament fraccionat.

El termini de sol·licitud de les principals beques a les quals es poden acollir acaba el 15 d'octubre. Per a més informació es pot consultar www.matriculauniversitaria.cat

A la sessió hi van participar una vintena d’estudiants, pares i familiars i va ser seguida amb gran interès. Castro, va manifestar la voluntat de seguir anualment organitzant aquest tipus de sessió informativa de sol·licitud de beques i altres tipus d’ajuts al pagament dels estudis universitaris i del seu procés de matriculació.

Last modified: 5 de febrer de 2018