Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Neix el programa Què a-Prens? per a prevenir els joves anoiencs al voltant dels riscos de les drogues

15 d'octubre de 2012

La iniciativa de l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia, amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona, engeguen el programa Què a-Prens?, un servei de prevenció del consum de drogues a Igualada i el conjunt de l’Anoia.

En l’àmbit d’actuació més directa Què a-Prens? Ofereix informació i orientació a joves i adolescents, amb total confidencialitat, al voltant de les diferents substàncies, el risc d’addicció i els seus efectes i conseqüències. S’hi pot trobar també assessorament per les famílies, per orientar-les davant la sospita o l’evidència que un fill o una filla consumeix drogues. En l’àmbit de la prevenció, a més, Què a-Prens? planteja intervencions en l’àmbit educatiu, amb xerrades, tallers i jocs als instituts, escoles, casals, entitats i equipaments juvenils. A més, proposa formació als agents socials que sovint estan més en contacte amb els joves, com ara professors, monitors de lleure i oci, tècnics de joventut o treballadors socials, perquè siguin capaços de detectar els símptomes de consum i saber com actuar en aquests casos.

Els objectius que persegueixen aquestes accions són, entre altres, retardar l’edat d’inici del consum de substàncies a l’Anoia; detectar de forma precoç aquelles persones amb més risc de caure en un consum habitual i derivar-les als serveis de suport necessaris; reduir efectes sanitaris i psicosocials per als consumidors, tant ocasionals com habituals; garantir que els joves i les seves famílies tinguin la informació adequada i, en definitiva, impulsar un treball en xarxa a la comarca en aquest àmbit. La iniciativa és fruit del treball conjunt a partir del Pla d’Actuació Local Davant les Drogodependències d’Igualada (2009) i del Pla de Prevenció del Consum de Drogues de l’Anoia (2011).

El regidor de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada, Fermí Capdevila, alerta que “potser els darrers anys la societat ha comés l’error d’acceptar el consum d’algunes substàncies estupefaents com quelcom normal, i no hem d’oblidar mai que cap droga és bona i que arriba un moment en el qual es fa molt difícil controlar el propi consum”. Capdevila recorda, especialment als més joves, que “malgrat que consumir drogues pugui ser apreciat com a sinònim d’una major acceptació social per part del seu entorn, han de tenir molt present que les drogues comporten conseqüències tant físiques com psíquiques”.

La manera de demanar informació és enviar un correu electrònic info@queaprens.org, trucar o enviar un WhatsApp al 654 939 702 o demanar personalment pel tècnic Xavier Vaquero a l’equipament juvenil La Kaserna d’Igualada, al Consell Comarcal de l’Anoia o a l’equipament juvenil de cada municipi de la comarca.

Diptic Que a Prens [2.55 MB]

Last modified: 5 de febrer de 2018