Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Consell vol trencar tòpics entorn el reciclatge i reparteix díptics i bosses especial de recollida selectiva

7 d'abril de 2014

El Consell Comarcal ha iniciat una nova campanya per promoure la recollida selectiva del vidre, el paper/cartró i els envasos i trencar tota una sèrie de tòpics i falses idees entorn la recollida i el reciclatge de residus que s’han establert entre la ciutadania. Per fer-ho, s’han editat díptics que donen resposta a algunes d’aquestes falses idees i es lliuraran, fins exhaurir existències, pacs de tres bosses per fer la recollida selectiva.
Diptic Fem Reciclatge[196 KB] Els díptics, distribuïts a prop de les 21.000 llars dels 30 municipis en els que l’ens comarcal fa la recollida selectiva, (tots els de la comarca excepte Igualada, Calaf i Vilanova del Camí) argumenten alguns d’aquests tòpics que únicament intenten defugir de la responsabilitat personal que tenim sobre els residus que generem com;  “Per què separar si després tot ho recull el mateix camió?”, “Ja que pago que ho separin ells, no pas jo”, “No tinc espai ni temps per reciclar”, entre altres. A més, el díptic inclou un guia per separar bé i du el retallable de la butlleta a bescanviar a la deixalleria o ajuntament per recollir el pac de bosses de ràfia pel paper-cartró, vidre i envasos. Cadascuna de les bosses s’identifica amb un color propi (verd, groc i blau), els mateixos dels diferents contenidors on s’han d’abocar aquests residus.

Aquesta mesura del Consell Comarcal  s’emmarca en la campanya per fomentar la recollida selectiva de residus.

L’Anoia és de les comarques que recicla menys de Catalunya. Segons dades del 2012 el conjunt dels anoiencs reciclem tan sols el 21,06% dels residus (pes en brut) que generem; menys que la mitjana catalana i molt menys que altres comarques on la col·laboració de la ciutadania és molt més elevada.

Last modified: 5 de febrer de 2018