Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El curs de carretons elevadors, pont grua i plataforma elevadora, una de les formacions amb més sortida laboral dins el programa Anoia Activa

15 de setembre de 2013

Aquest dilluns 16 de setembre es va iniciar un nou curs formatiu d’operador/a de pont grua, plataforma elevadora i carretons elevadors organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia dins el programa Anoia Activa.

El curs té l’objectiu de potenciar la seguretat de la utilització d’equips de treball en diferents besants: persones, màquines, càrregues i instal·lacions. Per fer-ho, la formació consta de 90 hores; 50h de les quals seran de formació específica de pont grua, carretons i plataforma elevadora. D’aquestes 50 hores específiques, 20h són de caràcter teòric i 30h són de pràctiques amb maquinària.

La formació transversal consta de 40 hores en les quals es tracten els mòduls de recerca de feina, sensibilització ambiental, igualtat de gènere i prevenció de riscos laborals. Cada un d’aquests mòduls serà impartit per docents especialitzats en cada matèria.

La formació es va iniciar el passat dilluns 16 de setembre i durarà fins el 9 d’octubre. La part teòrica del curs s’imparteix a l’espai d’entitats del municipi de Piera i la pràctica es realitzarà a les instal·lacions de l’empresa Anoia Carretilles, a Igualada.

Aquesta tipologia de curs és una de les més sol·licitades gràcies a la bona demanda que hi ha per part de les empreses d’aquest perfil professional i a la bona inserció que s’obté en finalitzar els cursos. L’any passat, es van inserir 10 persones, un 41.66%, d’un total de 24 alumnes que es van poder beneficiar.

El punt fort d’aquesta formació és l’especialització en tres maquinaries en un mateix curs: el pont grua, la plataforma elevadora i el de carretons elevadors. Per tots aquests motius, el Consell Comarcal ja fa 3 anys que aposta per oferir aquest curs.

El Conseller de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal de l’Anoia, Josep Centellas, en la salutació de benvinguda va voler expressar als alumnes la bona ocasió que tenen per ampliar la seva formació. “El mercat de treball és cada vegada més exigent i requereix de personal qualificat per a cobrir els possibles llocs de treball. Aquest curs és una bona eina per accedir-hi, cal que la valoreu i aprofiteu”. Alhora va agrair a l’Ajuntament de Piera la seva col·laboració en la cessió de l’espai.

El projecte Anoia Activa està liderat per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia. Les accions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte “Treball a les 7 comarques” i cofinançat pel Fons Social Europeu.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018