Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El pressupost del Consell per al 2014 aposta pel Campus Motor per contribuir a reactivar l’economia – Els comptes comarcals tornen a prioritzar els serveis socials i la promoció econòmica

10 de desembre de 2013

El Consell Comarcal de l’Anoia disposarà l’any 2014 d’un pressupost de 10.712.623,98 euros en què es tornen a prioritzar els serveis socials i la promoció econòmica. En aquest darrer apartat destaca la clara aposta que el govern de CiU i ERC al Consell fa pel Campus Motor Anoia, al qual destina una partida de 564.059,31 euros.

Aquest equipament, que està a punt d’obrir portes a Castellolí, ha de sumar inèrcies amb el circuit de velocitat Parcmotor i el Parc Empresarial del Motor i “contribuir a la captació de noves activitats empresarials i la reactivació de l’economia anoienca”, segons que afirma el conseller d’Hisenda, Jaume Riba.

Promogut i gestionat pel Consell Comarcal, el Campus Motor Anoia és un centre multifuncional on conviuran la formació especialitzada en el motor, la prestació de serveis de valor afegit per a les empreses, la innovació, l’intercanvi de coneixements i el desenvolupament, així com també projectes de sostenibilitat i ‘smart cities’ vinculats al món del motor. Disposa d’espais modulars que poden acollir múltiples usos associats al motor, ja que poden fer les funcions de tallers, aules-taller, sales formatives, sales de reunions, sales multimèdia, sales d’actes, conferències i presentacions, despatxos, magatzems i espais de treball per a empreses i emprenedors.

A més del Campus Motor, el pressupost per al 2014 també inclou altres polítiques i programes encaminats a fomentar l’emprenedoria, l’ocupació i la formació. En total la partida destinada a promoció econòmica ascendeix a 1.862.936 euros, als quals se sumen també uns altres 65.000 euros per a la promoció turística de la comarca.

L’altre gran eix dels comptes del Consell Comarcal per al 2014 és l’atenció a les persones. Es destinen 1.402.660,62 euros a serveis socials bàsics, 317.366 euros a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, 131.504,78 al transport adaptat de persones amb mobilitat reduïda, 107.700 euros a polítiques d’igualtat de gènere, i 45.136,36 euros al Pla Territorial de Ciutadania i Immigració. En total el capítol de polítiques socials puja a 2.004.367, 76 euros.

Altres aportacions destacades són els 2.928.795 euros per a Educació (que inclou la gestió dels serveis de transport i menjador escolars) i els 2.493.510 euros per a Medi Ambient (amb accions com la recollida de residus a la comarca i la gestió de la planta de compostatge).

El pressupost del 2014 reflecteix la voluntat del Consell Comarcal “de consolidar-se com una eina a disposició de tots els municipis, especialment els més petits” –afegeix el conseller Riba- “i garantir que puguin prestar un serveis que són bàsics per als ciutadans i que per sí sols aquests municipis no podrien oferir, com per exemple la recollida selectiva, el transport o el menjador escolar, entre altres”. Mitjançant l’aplicació d’economies d’escala, i l’agrupació i optimització de recursos, el Consell possibilita la prestació d’aquests i altres importants serveis, complint a més els criteris de qualitat, eficiència i estalvi econòmic.

Els números del Consell per al 2014 es redueixen al voltant de mig milió d’euros respecte l’any passat per les menors aportacions d’altres administracions. Els comptes es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i ERC) i els vots contraris de PSC, PP i PxC. El representant d’ICV va excusar la seva absència al Ple per qüestions personals.

Last modified: 5 de febrer de 2018