Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El programa PIDCES del Consell Comarcal de l’Anoia, considerat una bona pràctica en la Trobada d’Informadors Juvenils de Catalunya

15 de maig de 2012

El tècnic-dinamitzador de Joventut compartit del Consell ofereix aquest servei un cop a la setmana als instituts de Vallbona d’Anoia i Calaf, on informa i assessora els joves en matèries com ensenyament, salut, lleure, participació o el món laboral, entre altres.

El tècnic-dinamitzador de Joventut compartit del Consell Comarcal de l’Anoia Salva Llamas va participar en la Trobada d’Informadors Juvenils de Catalunya celebrada el 9 de maig a Tarragona, on va exposar el programa PIDCES que el Servei Comarcal de Joventut de l’ens anoienc ofereix en dos centres d’educació secundària de la comarca.

El programa PIDCES, considerat una bona pràctica professional pels organitzadors de la trobada, ofereix a la SES de Vallbona d’Anoia i a l’IES Alexandre de Riquer de Calaf un punt d’informació i dinamització per als joves. El tècnic-dinamitzador de Joventut compartit del Consell Comarcal hi assisteix un cop a la setmana per atendre els estudiants i resoldre els seus dubtes en matèria d’ensenyament, salut, lleure, participació o el món laboral, entre altres.

Aquest any la Trobada d’Informadors Juvenils 2012 ha tingut com a eixos vertebradors els àmbits d’educació i treball, i s’ha posat l’èmfasi en el treball en xarxa com a recurs necessari per a obtenir un màxim rendiment en els serveis que s’ofereixen al col·lectiu juvenil. En la sessió es van potenciar els espais d’intercanvi d’experiències entre els participants. Es van crear set grups de treball: Eines 2.0, Emprenedoria, Transició-Escola-Treball, Assessorament laboral i acadèmic als SIJ, Relació SIJ i centres educatius, Treball en xarxa entre municipis, Formacions de joves a empreses i Mobilitat Internacional.

L’experiència comarcal del programa PIDCES es va emmarcar en el grup SIJ i centres educatius. El tècnic-dinamitzador de Joventut compartit de l’Anoia va exposar als assistents la bona pràctica del programa que s’està duent a terme als instituts de Vallbona d’Anoia i de Calaf des del curs acadèmic 2010-2011. El projecte tindrà continuïtat durant el proper curs 2012-2013 i s’ampliarà oferint el servei als instituts de Capellades i de Santa Margarida de Montbui.

A més de la tasca informativa i orientativa, el tècnic-dinamitzador de Joventut compartit del Consell Comarcal de l’Anoia ofereix en aquests centres altres activitats adreçades als joves. Així, per exemple, durant aquests darrers dos anys s’hi han dut a terme accions com ara la xerrada i exposició ‘Després de l’ESO ... què?’, el taller ‘Com i on cercar feina’, el monogràfic ‘Incorporació al món del treball. Parlem de feina a les escoles’, o la sessió ‘Mites i hàbits alimentaris’.
Altres accions han estat el taller ‘Mòbils, consoles de joc i xats. Usos responsables’, el bus de les professions, l’exposició ‘Homo-transitus” i la participació en la Trobada de Delegats, la Trobada per la Convivència i Fira Futur de Masquefa.

Last modified: 5 de febrer de 2018