Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El projecte Insertdigital, coorganitzat pel Consell Comarcal, insereix un 58% dels seus participants

3 de desembre de 2019

L'ens valora molt positivament la feina que han fet i els encoratja a seguir aprenent

El Consell Comarcal de l'Anoia ha valorat molt positivament la feina que han fet els participants del projecte Insertdigital, dins del Programa Singulars i els encoratja a adquirir nous coneixements. Impulsat aquest 2019 juntament amb els Consells de la Segarra i del Priorat i amb l’entitat Associació per la Innovació Estratègica Vegga, aquest projecte dirigit a joves que viuen en zones de baixa densitat, té l'objectiu d'oferir formació en línia, orientació laboral i pràctiques en empreses.

El projecte vetlla a través de la prospecció d’empreses, perquè els joves treballin i tinguin un paper actiu en el seu entorn social més pròxim. Així, inicialment s’havia marcat l'objectiu d'inserir un 25% dels participants i, finalment, s'han superat les expectatives, arribant al 58%. El vicepresident primer de Promoció Econòmica i Infraestructures, Jordi Cuadras, destaca “el compromís del Consell Comarcal de l’Anoia amb la formació dels joves i la seva capacitació per afrontar els reptes del món laboral del segle XXI”.

Vint joves de la comarca de l'Anoia s'han pogut beneficiar d'aquest projecte des de principis d'any. Han fet el curs Transformació Digital a les empreses on line, en què han adquirit competències digitals com e-màrketing, e-commerce o social media, formant-se en aspectes professionals estratègics per a les empreses que volen iniciar un repte digital o adaptar-se a noves formes de vendre els seus productes.

Durant l’any s’han dut a terme diferents activitats que tenien com a denominador comú l’objectiu de posicionar els participants davant el mercat de treball amb més recursos, a través de dinàmiques grupals, tallers vivencials de detecció de competències, voluntariat i pràctiques en empreses.

Al llarg del programa, deu dels joves han treballat i quatre d'ells han retornat al sistema educatiu. També han fet de voluntaris a diferents entitats socials i culturals de la comarca, com Igualada Comerç, l'Associació cívic-cultural Inama, el Mercat Municipal de la Masuca o el Taller Àuria. En alguns casos han col·laborat amb aquestes entitats organitzant tallers adreçats a infants o bé han ajudat les entitats a millorar l'estratègia digital.

Insertdigital és un dels molts projectes destinats a les persones en situació d'atur o de recerca de feina que es treballen des de l'Àmbit d'Estratègies per a l'Ocupació del Consell Comarcal de l'Anoia, amb un pressupost anual aproximat d'1,9 milions d’euros.

Last modified: 3 de desembre de 2019