Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El Servei Comarcal de Joventut del Consell dóna suport als instituts mitjançant el programa PIDCES

27 de novembre de 2013

El Servei Comarcal de Joventut de l’Anoia engega, un curs més, el programa PIDCES: el Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària. Aquest servei del Consell Comarcal, que s’ofereix als instituts Molí de la Vila de Capellades, SES Vallbona de Vallbona d’Anoia, Alexandre de Riquer de Calaf i INS Montbui de Santa Margarida de Montbui, porta actiu des de 2010 i any rere any s’han anat afegint al projecte aquells ajuntaments interessats en poder oferir un recurs més als joves dels seus municipis, així com als instituts.

El programa PIDCES es duu a terme un dia a la setmana a cada institut i ofereix als joves informació, assessorament i orientació relacionada amb temes d’interès juvenil: acadèmic, formatiu, laboral, d’oci i lleure i salut, entre altres. El dinamitzador/a PIDCES atén als joves tot responent a les seves consultes i proporcionant-los informació relacionada. També potencia la participació dels joves en actes municipals i comarcals.

A més d’oferir atenció presencial i directa als joves mitjançant la figura del dinamitzador/a, el programa PIDCES gestiona i ofereix als centres de secundària un llarg llistat de xerrades, tallers i activitats a través del seu catàleg. Els centres poden escollir quin tipus d’activitats i temàtiques volen reforçar amb els seus alumnes i el dinamitzador/a PIDCES s’encarrega de gestionar-les. Aquesta iniciativa ha tingut molt bona acollida per part dels instituts participants del programa ja que esdevé un recurs formatiu més per al personal docent i l’alumnat. Enguany s’han sol·licitat una mitjana de 10 xerrades i tallers per institut sobre temàtiques relacionades amb esport, nutrició, primers auxilis, sexualitat, prevenció de drogodependències, autoestima, programes i beques europees, entre altres.

El Servei Comarcal de Joventut segueix apostant pel programa PIDCES assumint la totalitat del seu cost i coordinant el personal i els serveis, per tal de poder arribar al màxim de joves de la nostra comarca i oferir aquells serveis que els ajuntaments no podrien assolir per si sols.

Last modified: 5 de febrer de 2018