Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

El servei GPS del Consell Comarcal de l’Anoia ha promogut els hàbits saludables entre els joves de vuit municipis

23 d'octubre de 2012

El Grup de Promoció de la Salut Anoia Jove, que es va posar en marxa el juliol, ha consistit en una carpa mòbil que s’ha instal·lat en actes nocturns per informar i assessorar joves i pares.

El Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia dóna per finalitzada la primera campanya del servei GPS que ha posat a disposició durant l’estiu als Ajuntaments interessats en promocionar els hàbits saludables entre el col·lectiu juvenil. Es tracta del programa GPS (Grup de Promoció de la Salut) Anoia Jove, una carpa mòbil que s’instal·la en els actes juvenils nocturns dels municipis que la sol·liciten i on un tècnic de Joventut del Consell els informa sobre hàbits saludables i conductes responsables i segures.
La carpa GPS Anoia Jove es va estrenar el juliol i ha estat activa fins el setembre. La carpa ha estat present a vuit municipis de la comarca que han apostat per promoure els hàbits saludables entre els joves. Aquests municipis han estat Santa Margarida de Montbui, Carme, Masquefa, Castellolí, Vallbona d’Anoia, Igualada, Calaf i Sant Martí de Tous.

A la carpa els joves han pogut trobar ampli material informatiu sobre qüestions com ara la prevenció de les drogodependències, la prevenció de riscos en les relacions sexuals i la prevenció en el consum d’alcohol i la conducció segura. També s’han repartit preservatius i alcoholímetres d’un sol ús.

La carpa mòbil del servei GPS ha registrat en termes generals una elevada assistència de joves i també de pares i mares que buscaven informació i assessorament dels tècnics.

A més, els joves que han passat per la carpa GPS han pogut tastar els Porrons 0,0% que contenen còctels sense alcohol, fer-se una foto divertida amb els porrons, penjar-la al facebook/GPSAnoiaJove, per finalment poder optar a guanyar un pack d’aventura per a dues persones si la foto ha estat la més votada. Aquesta setmana es tancaran les votacions i s’avisarà al guanyador a través del mateix facebook.

El Servei Comarcal de Joventut agraeix a tots els que han fet possible poder dur a terme aquest servei. Després de la bona acollida d’aquesta primera campanya, el Consell té la intenció de tornar a oferir als Ajuntaments la possiblitat d’usar el servei GPS a partir de l’estiu vinent.

Last modified: 5 de febrer de 2018