Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Es crea la Xarxa Tet Anoia (Transició Escola – Treball) amb la implicació de diversos agents de la comarca.

29 d'abril de 2013

El Departament de Joventut del Consell Comarcal de l’Anoia inicia, conjuntament amb altres professionals de l’àmbit, una xarxa que treballarà per la millora de les oportunitats formatives i laborals dels joves de la comarca.

Amb la voluntat d’impulsar accions inclusives que facilitin als joves la seva orientació i inserció acadèmica i laboral, el Servei Comarcal de Joventut va convocar, el passat 10 d’abril, una sessió de treball amb tots aquells professionals implicats en l’àmbit de la transició escola – treball de la comarca de l’Anoia.

En aquesta primera sessió de treball van estar convocats agents tan diversos com representants municipals i comarcals de Joventut, Promoció Econòmica, Ensenyament i Serveis Socials; representants dels PQPI – PTT de la comarca; el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), representants de sindicats (CC.OO i UGT); representants de la Xarxa TET Anoia Sud (que engloben 8 municipis); representants dels Serveis Educatius de l’Anoia i la Fundació Privada Àuria.

Van donar el tret de sortida a la sessió de treball el Conseller de Joventut, Xavier Brugués i Brugués, conjuntament amb el representant de Diputació de Barcelona en Xarxa TET, Juan Josep Alonso Ferré, els quals van transmetre la necessitat actual de treballar en xarxa i van encoratjar els professionals presents a treballar en aquesta línia i tirar endavant malgrat els contratemps.

També ens van acompanyar en aquest inici les tècniques de joventut del Consell Comarcal del Maresme, les quals van venir a aportar-nos la seva experiència en Xarxa TET a la seva comarca. Tot plegat va donar resultats molt positius on es va concretar a quin tipus de jovent havíem de prioritzar les nostres accions i quines possibles línies de treball havíem d’encetar conjuntament. Agraïm la presència de tots aquells professionals implicats, en especial als representants de Xarxa TET Anoia Sud amb els quals sumem experiències i coneixement per continuar treballant en l’àmbit comarcal.

Amb la creació de la Xarxa TET Anoia es treballarà per enfortir la xarxa de professionals implicats en la transició escola – treball per crear sinèrgies, detectar necessitats i treballar conjuntament, amb l’objectiu final de millorar els serveis oferts i les possibilitats formatives i laborals dels joves anoiencs.

Last modified: 5 de febrer de 2018