Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

“Esport i gastronomia” fórmula d’èxit per a la promoció del territori

15 de maig de 2012

Més de quatre-centes persones han participat aquest cap de setmana de l’Anoia Race Tour

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc la segona edició de l’Anoia Race Tour, un esdeveniment esportiu en el que s’hi ha sumat també gastronomia i cultura que ha permès conèixer i gaudir la comarca en família. I és que hi han participat més 400 competidors i més de 150 acompanyats.

L’esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia en el marc d’Anoia Turisme i l’empresa d’esdeveniments esportius Ocisport, té l’objectiu de promocionar el nostre territori, la nostra comarca, l’Anoia.

Al llarg dels dos dies els més de 300 participants han pogut escollir entre diferents curses en BTT, una cursa a peu o una caminada popular amb diferents opcions segons el nivell de dificultat. En la modalitat BTT de 110 Km els guanyadors de la jornada van ser Josep Enric Chavarria i Sílvia Vilardell; en la de 55 km, els primers en creuar la línia de meta van ser Ricard Calmet i Virginia García, mentre que Luís Navarro i Carola Baliu ho feien en la cursa de 30 km. Pel què fa a la modalitat Run Cross de 14 km, els guanyadors van ser Àngel Carulla i Lola Brusau.

A més, per primera vegada s’ha dut a terme una cursa de cavalls organitzada per AMAC (Associació de Marxes a Cavall de Catalunya) i per Can Graells de Pujalt que va comptar amb 30 participants.

Així, tots els inscrits i els seus acompanyats, han pogut gaudir al llarg del cap de setmana, a més de les activitats programades com música i visites culturals per la zona, de la fira de productors agroalimentaris de la comarca i del menú degustació amb productes del territori a càrrec de l’associació gastronòmica Anoia Cuina que va tenir lloc el dissabte al vespre.

Els més de 400 paladars van poder degustar plats com; tàrtar de tomàquet, ceba farcida de l’Anoia, flor de galeta amb brandada de bacallà, penne rigate amb cigronet de l’Alta Anoia, sobrassada de Mallorca i núvol de parmesà, filet de porc d’Avinyó a la llosa i vaset de pinya natural amb mousse de romaní i gelatina de rom cremat.

L’Anoia Cuina és una associació gastronòmica impulsada per un grup de restaurants i establiments de la comarca de l’Anoia que volen promoure, dinamitzar, sensibilitzar i fomentar la cuina autòctona de l’Anoia.

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Calpe, es congratula de l’èxit de l’esdeveniment i de la fórmula “esport + gastronomia + cultura” com una eina de comunicació i de promoció excepcional per a posicionar l’Anoia com un dels millors destins pel turisme esportiu i en família. En aquest sentit recorda que des de l’ens comarcal es treballa permanentment en l’AnoiaBikeTour el producte ja existent de rutes a mida per tot el territori i que es pot realitzar durant tot l’any.”

Last modified: 5 de febrer de 2018