Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit d’assistència a l’Assemblea General del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia

6 de març de 2013

El 28 de febrer es va celebrar al Consell Comarcal de l’Anoia l’Assemblea General del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia.
El Vicepresident de l’Àrea de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia, Àngel Soteras, va donar la benvinguda a l’acte i va agrair l’èxit d’assistència, a més d’encoratjar a la participació de les persones grans en les activitats previstes per a aquest any 2013.

L’ordre del dia de la convocatòria es va centrar, sobretot, en l’aprovació dels nous estatuts, que es caracteritzen per ser més oberts a les entitats i persones particulars interessades, i també es va tractar el canvi de denominació de l’òrgan, que passarà a dir-se Consell de la Gent Gran de l’Anoia. Aquest canvi de nom es deu a la voluntat d’adequar-se a la realitat que viu la Junta Permanent, que no només pretén ser un òrgan de consulta sinó també l’impulsora i dinamitzadora d’activitats que afavoreixin les polítiques d’envelliment actiu i segueixin el Pla Comarcal de la Gent Gran 2011-2015.

Juntament amb l’aprovació dels nous Estatuts, també es va votar per a la continuïtat d’Enric Senserrich i Vives com a vicepresident elegit per als propers dos anys.
A més es va aprovar la memòria d’activitats del 2012, en la qual es va anomenar la llarga llista d’esdeveniments adreçats a complir els objectius marcats: promocionar el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia, promocionar el projecte “Voluntariat Sènior a l’Anoia” i potenciar activitats per a la gent gran.

També es van posar sobre la taula les propostes a treballar durant el 2013, amb l’objectiu de continuar fomentant el voluntariat, fer formació d’acord amb les necessitats i demandes de la gent gran, i contribuir a la promoció d’hàbits saludables de la gent gran de la comarca.
En l’acte també es va anunciar que el dissabte 18 de maig al matí es farà la inauguració de l’exposició Voluntariat Sènior a l’Anoia, al Consell Comarcal, acte que presentarà Josep Oliva i Santiveri, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de Diputació de Barcelona.
Alhora, també es van comunicar les dues formacions que s’han organitzat per a la gent gran: “Comunicar-se bé per entendre’ns millor” i “Seminari per a la millora de la gestió i dinamització de les juntes dels casals municipals”. Es duran a terme durant els mesos d’abril, maig i juny.

El Consell Consultiu de la Gent Gran té la voluntat de mantenir les activitats que els darrer any van ser un èxit de participació, i organitzar-ne a més de noves des de les entitats involucrades.
Des del Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal es vol fer un reconeixement a la tasca duta a terme per totes les persones que formen la Junta Permanent, i animar-les a continuar fent activitats preventives, de sensibilització i de mobilització social.

Last modified: 5 de febrer de 2018