Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Èxit de participació en la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran

2 d'octubre de 2012

Tot i la pluja, més de 250 persones participen dels actes commemoratius de la diada.

El passat cap de setmana un programa ple d’activitats celebraven que el passat dia 1 d’octubre era el Dia Internacional de la Gent Gran i, a més a més, se sumava que enguany també és l’Any de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Per commemorar aquesta diada el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia va organitzar una jornada festiva el passat dissabte amb una visita a l’edifici arquitectònic de l’Asil del Sant Crist i va continuar amb un dinar popular a l’Escorxador, on van participar més de 250 persones; després de l’àpat la jornada va seguir amb una cantada de la coral “Cors Units” i amb un ball amb l’orquestra “Paris la Nuit”. Durant tota la jornada es va comptar amb l’exposició d’”Escuts de la comarca” pintats a mà per Paco Martí com a exemple d’un envelliment saludable. A l’endemà, diumenge a les 6 de la tarda, l’Associació de Gent Gran d’Igualada va organitzar un playback del grup “Llum i color”.

Els actes van comptar amb la participació del vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia, Àngel Soteras, conseller de benestar social del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Batalla, vicepresident del Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia, Enric Senserrich, l’alcade d’Igualada, Marc Castells i regidors de diversos municipis de la comarca. Soteras va explicar que “amb aquesta programació, el Consell Comarcal de l’Anoia té com a objectiu divulgar i impulsar l'envelliment actiu com un instrument eficaç per combatre l'aïllament social de les persones grans, així com estimular les relacions entre les generacions”. Per la seva banda, Marc Castells va cridar a la sensibilització social envers el col·lectiu de gent gran i va mostrar la seva satisfacció per la gran participació en l’esdeveniment.

L’èxit sense precedents d’aquest acte comarcal va ser possible gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal juntament amb el Consell Consultiu de la Gent Gran de l’Anoia així com també dels Ajuntaments d’Igualada, Òdena, Jorba, Hostalets de Pierola, Piera i l’Ateneu de Tous. A tots ells, agrair-los per fer possible aquest esdeveniment.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l'envelliment. En aquest sentit i per celebrar també l’Any de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, El Consell Consultiu de la Gent Gran ha organitzat un programa d’activitats per diferents poblacions de la comarca per a persones de totes les edats. Així, la programació continuarà el diumenge 14 d’octubre amb la “I Caminada Intergeneracional de la gent gran de l’Anoia”, el diumenge 21 tindrà lloc la “I Pedalejada Intergeneracional pel terme municipal de Jorba”; pel primer cap de setmana de novembre s’ha organitzat a Jorba una tirada de bitlles catalanes, i, finalment, es realitzarà una taula rodona entorn el voluntariat sènior al desembre.

Last modified: 5 de febrer de 2018