Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Finalitza el grup de dones cuidadores de persones amb dependència a Castellfollit de Riubregós

19 de març de 2013

El passat dilluns 4 de març va concloure la segona part del grup de dones cuidadores de persones amb dependència celebrat a Castellfollit de Riubregós organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia, amb el suport de l’ajuntament d’aquest municipi.

El grup, que enguany ha fet un total de 10 sessions, ha estat la continuïtat d’una primera formació que es va dur a terme durant el 2011-2012. Per tal de respondre a la demanda de les persones assistents, es va veure oportú organitzar una segona part d’aquestes trobades.

Aquestes 10 sessions han estat quinzenals i s’han caracteritzat per donar més importància al suport emocional. Per aquest motiu, la conductora del grup ha estat la psicòloga Ció Senserrich. També s’ha pogut comptar amb la col·laboració desinteressada de Mercè Duocastella (infermera de l’ABS de Calaf), de Menchu Vélez (educadora social del Consorci Sanitari de l’Anoia) i de Sònia Mateos (educadora social i antropòloga del SIAD i l’EAF).

El nombre de persones participants en les sessions grupals ha estat variat, oscil·lant entre quatre i deu en funció de les situacions personals de les dones cuidadores i dels seus familiars a càrrec. Les participants provenien de Castellfollit de Riubregós així com d’altres municipis de l’Alta Anoia, com Sant Martí Sesgueioles i Calonge de Segarra.

El Departament de Benestar Social i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal de l’Anoia agraeix l’assistència al grup de dones, i encoratja a l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós a mantenir aquesta línia d’actuació vers les dones, principalment, cuidadores de persones amb dependència.

Last modified: 5 de febrer de 2018