Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Àmbit d’Estratègies per a l’Ocupació del Consell Comarcal, present a la Fira Futur de Masquefa

10 d'abril de 2013

El passat dijous 21 de març, es va dur a terme  la setena edició de la Fira Futur de Masquefa, una Fira de referència en formació, ocupació i aquest any també emprenedoria.

Enguany, la Fira va batre els rècords d’expositors, amb 26 centres, entre universitats, instituts, acadèmies, serveis d’ocupació, institucions i cossos de seguretat, i va rebre al llarg de tota la jornada la visita de diversos centres educatius.

El Consell Comarcal de l’Anoia es va veure representat a la Fira gràcies l’equip tècnic de l’Àmbit d’Estratègies per a l’Ocupació, que va disposar d’un estand on es van donar a conèixer tots els projectes que es duen a terme des del Departament.

Al llarg de tot el dia, els tècnics van respondre qüestions referents a l’oferta formativa disponible, i van poder donar a conèixer a totes aquelles persones interessades els recursos a nivell d’orientació que disposa l’entitat.

L’Àmbit d’Estratègies per a l’Ocupació
L’àmbit d’Estratègies per a l’Ocupació, va donar a conèixer projectes com “Anoia Activa”, liderat conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada, que enguany compleix la seva cinquena edició com a projecte. Anoia Activa compta amb una amplia oferta formativa per a persones que estan en situació d’atur, i amb una xarxa consolidada d’agents d’intermediació distribuïts estratègicament en els Serveis d’Orientació Laboral per a l’assessorament de totes aquelles persones de la comarca que necessiten un suport en el procés de recerca de feina.

El projecte “Joves per l’Ocupació”, iniciat recentment, també es va veure representat a la Fira. Un programa innovador de formació en alternança amb l’experiència pràctica en empreses, destinat a joves d’entre 16 i 25 anys, en situació d’atur, amb baixa qualificació i/o dèficits formatius. El projecte inclou accions de formació professionalitzadora i possibilitat de pràctiques a empresa, tutories individuals i grupals  per orientació laboral i formativa durant tot el procés i suport en l’obtenció del graduat en ESO.

L’àmbit d’Estratègies per a l’Ocupació disposa també del projecte “Laborateca Comarcal”, que dóna servei a tots aquells municipis que per les seves característiques no disposen d’un servei d’Orientació Laboral. El tècnic del projecte es desplaça als municipis El Bruc, Carme, Vallbona d’Anoia, Els Hostalets de Pierola, Castellolí, La Llacuna, Sant Martí de Tous. La Laborateca Comarcal és un dispositiu d'orientació i inserció laboral que ofereix mesures que facilitin l'entrada al mercat laboral de les persones en situació d’atur de la comarca de l'Anoia.

Com a novetat i pioner a la comarca, el Consell Comarcal de l’Anoia ha incorporat nous serveis a la seva pàgina de promoció econòmica (www.anoiaproject.cat), entre ells un xat online “Orienta’t en dos segons” en què els professionals del Consell atenen al moment les consultes de les persones en atur. El xat estarà en funcionament tots els matins, de 10h a 12h, i els dijous també a la tarda, de 17h a 18h. amb l’objectiu d’oferir més i millors recursos a les persones que es troben en situació d’atur i cerquen informació i assessorament en els àmbits de la formació i l’ocupació.

Gràcies a totes aquestes actuacions, el Consell Comarcal de l’Anoia fa una aposta ferma en l’àmbit de la formació i l’orientació laboral i professional a tota la comarca.

Last modified: 5 de febrer de 2018