Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La llei de transparència centra el Consell d’Alcaldes

10 de desembre de 2015

El Consell d’Alcaldes, celebrat al Campus Motor de l’Anoia, va reunir una trentena de representants municipals.

El passat dimecres 2 de setembre, el Campus Motor de l’Anoia va acollir el primer Consell d’Alcaldes d’aquest mandat, amb la presència d’una trentena d’alcaldes, regidors i consellers de l’ens comarcal.

Els temes tractats van ser la Llei de Transparència que va comptar amb la presència d’Àngels Canals, del departament de governació de la Generalitat de Catalunya per explicar com aplicar la nova llei i el pla Neucat que va ser comentat per Agnès Centelles, responsable de Protecció Civil a la Catalunya Central.

La llei de transparència es posa en funcionament a principis del 2016 i tots els ens comarcals (ajuntaments, consells comarcals i consorcis) han de tenir publicades en els seus webs totes les dades que es requereixen en la nova llei de transparència, accés a la informació i bon govern.

La consellera de Transparència i Noves Tecnologies del Consell Comarcal, Maria Sayavera, va explicar “en alguns ajuntaments de la comarca la implementació de la nova llei és un problema, ja que no disposen de recursos ni les eines necessàries per aplicar la nova normativa”. En aquest sentit, l’ens comarcal vol ajudar als municipis,  especialment els més petits, a tenir un portal de transparència en el seu web, per aquest motiu se’ls va explicar el procés per a engegar el portal de transparència i  donar la informació necessària per complir els requisits i aplicar la nova llei.

D’altra banda, pel que fa al pla Neucat es va fer un repàs de la informació més significativa que els municipis han de tenir en compte, de cara a la gestió del risc de nevades.

Last modified: 5 de febrer de 2018