Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Finalitzen els tallers de cuina de la campanya “Recicla’t a la cuina, aprofite’m-ho tot”

21 de febrer de 2011

Més de 700 persones han participat dels tallers de cuina i s’han rebut més de 100 noves receptes.

“Recicla’t a la cuina, aprofitem-ho tot!” és una campanya de sensibilització ambiental impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia que pretén difondre un tipus de cuina sostenible, de baix impacte ambiental i econòmica, que contribueixi a la prevenció de residus a la cuina i fomenti la recollida selectiva dels residus domèstics a les llars de la comarca, potenciant la participació ciutadana a la campanya.

Per fer-ho, des del passat mes de novembre i fins el passat 17 de febrer, a 19 municipis de la comarca, s’han estat duent a terme tallers de cuina oberts a tota la ciutadania amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina d’aprofitament. Així, en total s’han realitzat 51 tallers. La participació en tots els municipis ha estat molt bona. Més de 700 assistents han pogut aprendre a fer noves, originals i nutritives receptes amb ingredients sobrers de la cuina i han conegut tècniques culinàries per preservar correctament els aliments, com decorar els plats o treballar correctament els aliments per a preservar-ne les seves propietats nutritives.

A més, la campanya va obrir paral•lelament als tallers, un procés de participació a tota la ciutadania de la comarca amb l’objectiu de recopilar les receptes i bones pràctiques a la cuina i elaborar un llibre de cuina de l’Anoia. El llibre, a més de ser un receptari de cuina d'aprofitament, serà un manual de com reciclar els residus que generem en cada recepta i un recull de consells molt útils de com conservar els aliments, reduir el cost econòmic alhora de cuinar, etc.

Entre les més de 100 receptes rebudes, el dia de la presentació del receptari, previst per la Diada de Sant Jordi, es sortejarà un lot de productes de la terra

ofert per l’Agrobotiga d’Igualada valorat en 200€.

La web reciclatalacuina.cat queda encara activa per a tothom qui vulgui consultar les receptes i participar del bloc i del facebook.

 

Last modified: 5 de febrer de 2018