Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La gastronomia de l’Anoia es promociona en el marc del REC

8 de maig de 2018

Els pròxims dies, del 10 a 12 de maig, els visitants del Rec podran degustar alguns dels plats i productes de la gastronomia anoienca de la mà del restaurador igualadí Manel Pla i amb la col·laboració de l’Anoia del Camp a la Taula.

A tocar del Rec, a l’espai Kokken al passeig de les Cabres, hi haurà aquest espai gastronòmic en el que es podrà tastar el menú “KM.0 Experimetal Rec” . La proposta de menú inclou un entrant, un plat principal i unes postres elaborades amb productes alimentaris de l’Anoia.

L’oferta és variada. En l’apartat d’entrants es podrà degustar una amanida de contrastos de fruits secs i formatge de Veciana o crema de pèsol tèbia amb encenalls de pernil, els seguiran els primers; un trinxat de l’Anoia amb cansalada i bombo d’ou, cigronada amb botifarra conill i cansalada, un xai amb ametlles, llimona, peres i prunes, entre altres propostes i de postres podrem trobar les coques d’Igualada, mousse de mató gelatina i fruits secs i tatin de préssec.

El menú “KM.0 Experimetal Rec” també oferirà cerveses artesanes de l’Anoia i el vi de la comarca.

Així, darrera aquests noms de plats hi trobem els productors: Formatges de Veciana, els Pèsols d’Òdena, el bombó d’ou d’Ous de Calaf, la botifarra de Calaf, el Mató de làctics La Tossa, els -Préssecs de l’Ordal de Josep Vives, la Coca d’Igualada de la Pastisseria Pla, l’Oli de Can Gibert, Bodegues Puiggròs,...entre altres.

Aquesta és la tercera vegada que Manel Pla i l’Anoia del Camp a la Taula treballen conjuntament amb l’objectiu de potenciar els valors gastronòmics i turístics de la comarca, que sovint van agafats de la mà. El passat mes d’abril va ser a l’Alicia’t on es va oferir un taller que combinava la riquesa dels nostres productes amb el patrimoni natural i cultural de la comarca i al Vademercat oferint tres plats amb productes de proximitats o singulars del municipi.

L’Anoia del Camp a la Taula és un projecte del Consell Comarcal de l'Anoia, en el marc de la Xarxa de Productes de la Terra, impulsat per la Diputació de Barcelona, per donar suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat, una iniciativa que compta amb més d’un centenar de membres adherits.

Last modified: 8 de maig de 2018