Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Intercanvi d’experiència i materials en la VI Jornada de llengua i immigració

18 de novembre de 2013

El Consell Comarcal de l’Anoia va acollir el passat dia 8 de novembre la sisena edició de la Jornada de Llengua i Immigració de l'Anoia organitzada pel Servei Comarcal de Català de l'Anoia i el Pla de Ciutadania i Convivència.
L’eix vertebrador de la jornada va ser l’ensenyament de la llengua a la població immigrada i sota aquest paraigua va desenvolupar-se tot el programa previst.

La inauguració oficial va anar a càrrec del director general per a la Immigració, Xavier Bosch, i del vicepresident comarcal i membre del Consell de Centre del CNL Montserrat, Àngel Soteras.

El programa el va encetar una ponència sobre “La intercomprensió lingüística, més que un mètode”, a càrrec d’Enric Serra, responsable de formació al Servei de Llengües de la UAB, i la presentació del material “Ara i adés. Aprenentatge del català i llengües d’origen”, a càrrec M. Antònia Burguesa i Maria Torras.

Seguidament, en l'apartat d'experiències, M'hamed Abdelouahed Allaoui, tècnic de la Direcció General per a la Immigració, va fer una contextualització demogràfica del fet migratori a Catalunya i, més en concret, a l’Anoia; Esther Alemany, M. Jesús Clua i Carme Bové, del CPNL, van explicar l’experiència dels cursos de català organitzats conjuntament amb el SOC, i Elena Blaya, de la Direcció General de Política Lingüística, va presentar el material llegir per parlar, llegir per aprendre.

Last modified: 5 de febrer de 2018