Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Jorba i Tous assoleixen un 90% de recollida selectiva passades dues setmanes de la implantació del porta a porta

22 de maig de 2018

El passat dilluns 7 de maig es va iniciar el servei de recollida porta a porta a Jorba i a Sant Martí de Tous. A Carme i Orpí es va iniciar al cap d’una setmana i aquesta setmana ha començat a Castellolí i al Bruc.

La recollida porta a porta a l’Anoia ja és una realitat i s’ha iniciat en 6 municipis de la comarca. L’èxit de les dues primeres setmanes de recollida ha estat rotund i a Jorba i a Sant Martí de Tous han passat del 17 al 90% de recollida selectiva, situant-se entre els municipis de Catalunya que més reciclen.

El nou servei també s’ha implantat a Carme i Orpí des de fa més d’una setmana i al Bruc i Castellolí aquesta mateixa setmana. Encara no es disposen de dades d’aquests municipis, però la participació està essent molt elevada i s’està desenvolupant el servei sense incidències.

Actualment s’està duent a terme la campanya d’implantació a la Pobla i a La Torre de Claramunt, on el nou servei començarà el proper 4 de juny.

Fins ara, ja tenen el kit del porta a porta més de 2.700 famílies de la comarca, i pròximament s’iniciarà la campanya d’implantació a Capellades, que serà el darrer en iniciar el servei.

Als municipis més petits, als quals es recolliran els residus mitjançant àrees d’aportació tancades amb identificació electrònica dels usuaris, la campanya es durà a terme durant el mes de juny.

Fins ara el nou servei ha tingut molt bona acollida i els veïns i veïnes estan participant de manera exemplar. Gràcies a aquesta participació s’estan assolint uns resultats espectaculars que han de permetre passar de la cua al capdavant de les comarques catalanes en matèria de recollida selectiva i complir els objectius europeus fixats per l’any 2020.

Tota la informació de la campanya d’implantació està disponible al web AnoiaVerda.cat, a través del qual es poden fer consultes sobre el model, el calendari i la freqüència de recollida, així com les dates de les xerrades i els punts informatius de cada municipi. També es posa un correu electrònic als nous usuaris info@anoiaverda.cat i les xarxes socials @anoiaverda per poder estar al dia de la implementació del model i del dia a dia del nou servei un cop implantat.

Last modified: 22 de maig de 2018