Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’aplicació de les TIC en l’aprenentatge centra la V Jornada de Llengua i Immigració de l’Anoia

26 d'octubre de 2011

L’aplicació de les noves tecnologies en l’aprenentatge de llengües va ser l’eix vertebrador de la cinquena edició de la Jornada de Llengua i Immigració, celebrada divendres passat al Consell Comarcal de l’Anoia i organitzada pel Servei Comarcal de Català i el Pla de Ciutadania i Immigració.

La Jornada, que va assolir un gran èxit de participació, va ser inaugurada per la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Yvonne Griley, i el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete. També hi van ser presents el vicepresident comarcal Àngel Soteras i el conseller Jordi Barón

El programa es va encetar amb una ponència marc sobre l'aprenentatge a càrrec de Carles Cassanyes, coordinador d’ensenyament del Consorci per a la Normalització Lingüística(CPNL), i també hi va haver la presentació del programa "Lletres per a tothom", a càrrec d'Assumpta Eixarch, coordinadora de la Direcció General d'Immigració a la Terres de l’Ebre, i Marta Berrocal, responsable dels continguts i la redacció de la guia de la maleta pedagògica del programa.

Finalment, en l'apartat d'experiències, Elena Blaya, de la Direcció General de Política Lingüística, i Carme Bové, de l’àrea d’activitats del CPNL, van presentar diversos recursos per a l'acolliment lingüístic, mentre que Llibertat Blanes i Laura Corsà, del CNL de Lleida, van parlar de l'ús de Facebook com a eina per a la dinamització de l'aprenentatge i de la wiki com a eina complementària a l'aula.
El desenvolupament de la Jornada es va poder seguir a través de Twitter amb l’etiqueta #jorllenguaimmigracio.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat

Last modified: 5 de febrer de 2018