Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

L’Equip d’Atenció a la Vellesa de l’Anoia del Consell Comarcal explica la seva experiència a jornades del sector

22 de novembre de 2016

Les tècniques Glòria Fité i Carla Casas participen al II Congrés de Serveis Socials i a la jornada l'Associació per la investigació del maltractament a les persones grans.
Les tècniques Glòria Fité i Carla Casas de l'Equip d'Atenció a la Vellesa de l'Anoia (EAVA) van compartir a dues jornades del sector l'experiència d'aquest servei del Consell Comarcal que va engegar fa un any i que té per objectiu atendre a persones grans en situació de maltractaments en l'àmbit domèstic o bé institucional.

Fa dues setmanes van participar al II Congrés de Serveis Socials a Barcelona, sota el títol “Violències en els escenaris actuals”, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Col·legi d’Educadores i Educadors  Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Fité i Casas van prendre part en la taula sobre la violència intrafamiliar, aproximant-s'hi des de la intervenció dels professionals.

La setmana passada van formar part de la jornada “La invisibilitat de les persones grans en situació de maltractament” que va organitzar l'Associació per la investigació del maltractament a les persones grans també a Barcelona (EIMA). Les tècniques de l'EAVA van tancar la jornada explicant casos reals del servei en què ha estat essencial la coordinació entre diferents equips.

La Diputació de Barcelona aposta per la continuïtat el 2017 de l'Equip d'Atenció a la Vellesa de l'Anoia, que seguirà comptant amb la col·laboració de l'Associació per la investigació del maltractament a les persones grans (EIMA), que principalment aporten els serveis d'un advocat.

Al llarg del primer any de servei l'EAVA ha atès 127 persones (familiars, veïns o persones de l'entorn significatius per aquestes persones) i ha detectat un total de 42 persones grans en situació de maltractaments. Un 27% de les formes de maltractaments que han detectat han estat maltractament psicològic, seguit de l'econòmic i la negligència amb un 24% cadascuna, l' autonegligència amb un 9%, la vulneració de drets amb un 5% i l'abandonament amb un 2%.

Last modified: 5 de febrer de 2018