Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La Fundació CIM i la Societat de Tècnics d’Automoció aportaran la seva expertesa al Campus Motor de l’Anoia

25 d'abril de 2012

Ambdues entitats, referents en l’àmbit de les Tecnologies de la Producció i en el sector de l’automoció, assessoraran gratuïtament el Consell Comarcal en el projecte del centre de formació en el motor i de serveis a les empreses que impulsa a Castellolí.

El Consell Comarcal de l’Anoia, impulsor del Campus Motor, ha signat sengles convenis de col·laboració amb la Fundació Privada Centre CIM i la Societat de Tècnics d’Automoció, que aportaran de forma altruista i desinteressada la seva expertesa i prestaran assessorament tècnic per al bon desenvolupament del projecte, cridat a revitalitzar l’economia de la comarca.
Els acords de col·laboració els han formalitzat avui el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, i el director general de la Fundació Privada CIM i també de la Societat de Tècnics d’Automoció (STA), Rafael Boronat.
Amb aquestes col·laboracions el projecte del Campus Motor de l’Anoia guanya dos aliats de prestigi. La Fundació CIM, una entitat adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya, és reconeguda com un centre de referència en l’àmbit de les Tecnologies de la Producció. Per la seva banda, la STA, que aglutina persones, empreses i institucions vinculades al sector de l’automoció, destaca per la seva capacitat de promoure avenços tecnològics en la indústria d’aquest sector.
La Fundació CIM i la Societat de Tècnics d’Automoció col·laboraran en el projecte del Campus Motor que el Consell Comarcal, mitjançant el departament de Promoció Econòmica, està impulsant a Castellolí ajudant a identificar-ne les seves potencialitats i a definir-ne els aspectes diferenciadors.
També treballaran per identificar els canvis que es produeixin en el teixit industrial i que puguin repercutir directament en el projecte del Campus. A la vegada contribuiran a definir l’oferta formativa que impartirà aquest futur centre de formació i serveis a les empreses perquè sigui el màxim de competitiva. A més, la Fundació CIM i STA estudiaran la possibilitat d’engegar un projecte pilot al Campus Motor.
La Fundació CIM oferirà assessorament específic en matèria d’innovació i tecnologia, mentre que la STA centrarà el seu assessorament en el sector de l’automoció.

La Fundació CIM
La Fundació CIM és una entitat adscrita a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que té com a missió institucional transferir coneixements d’enginyeria i gestió de la tecnologia mitjançant la formació. La seva missió és transferir tecnologia i facilitar eines a les empreses i als professionals perquè puguin crear i millorar els seus productes i processos de fabricació, acostant la realitat empresarial a la universitat, per facilitar que el teixit industrial del seu entorn pugui assolir la màxima competitivitat tecnològica. Ho aconsegueix generant tecnologia de producte i procés, mitjançant projectes de recerca, desenvolupament i innovació, i utilitzant mitjans materials de prototipatge i fabricació d’última generació.

La Societat de Tècnics d’Automoció
Per la seva banda, la STA és una societat que aglutina totes aquelles persones vinculades – per formació, professió o afició – al sector de l’automoció, així com aquelles empreses i institucions que hi mantenen relacions directes. L’objectiu de l’organització és establir-se com a plataforma de trobada neutral entre tècnics i enginyers de l’automòbil per promoure l’intercanvi d’experiències i la promoció de noves iniciatives. La seva missió principal consisteix a estimular el progrés de l’automòbil, aconseguint satisfer les necessitats de la societat i promovent els avenços tecnològics a la indústria de l’automoció.

El Campus Motor de l’Anoia, un projecte estratègic

El Campus Motor és un projecte del Consell Comarcal de l’Anoia per convertir la comarca en un referent nacional i internacional en el món del motor i la competició. Es tracta d’un projecte estratègic de l’Anoia i el país que aposta per la diferenciació i l’especialització per accelerar l’economia del territori, fomentar els sectors emergents i augmentar les oportunitats d’accés al mercat de treball.

El Campus ha estat dissenyat com un edifici polivalent, de 2.816,8 metres quadrats, amb aules, tallers i altres espais versàtils. Això farà que estigui preparat per a acollir múltiples usos associats al motor.
Inicialment neix amb la vocació d’esdevenir un centre de formació teòrica i pràctica especialitzada en el motor. També com un centre d’allotjament, serveis i lloguer d’espais per a empreses del sector, a les quals oferirà unes modernes i funcionals instal·lacions i unes dependències modulars i adaptables a les seves necessitats específiques.
Al Campus Motor de l’Anoia hi conviuran també la innovació, l’intercanvi de coneixement, la investigació i el desenvolupament per a les empreses del sector.

El centre s’ubica al municipi de Castellolí, en el mateix entorn que ja acull el circuit de velocitat Parcmotor i el Parc Empresarial del Motor, un polígon industrial creat específicament per a acollir firmes d’aquest àmbit. El Campus serà una peça més d’aquest engranatge, un conglomerat multifuncional d’equipaments, infraestructures i serveis especialitzats en el motor que interactuen entre si per donar resposta als requeriments de les empreses. Es tracta, doncs, d’un Complex del Motor únic per atraure a la comarca noves firmes dedicades al sector del motor i la competició.

Un altre gran valor afegit d’aquest complex és la seva situació geogràfica. Es troba a 60 quilòmetres de Barcelona i d’infraestructures com l’aeroport i el port, està connectat a xarxes de comunicació ràpides com l’autovia A-2 i l’Eix Diagonal, i destaca per la seva proximitat a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena, el futur aeroport corporatiu de l’Anoia.
El projecte del Campus Motor compta amb un pressupost de 3.666.667 euros, que han estat finançats íntegrament pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç del Govern de l’Estat. La Generalitat de Catalunya va rebre la gran majoria d’aquests diners, i l’Executiu català va aprovar  concedir-los al Consell Comarcal, impulsor del Campus.
En el projecte també hi col·labora l’Ajuntament de Castellolí, que ha cedit els terrenys que acullen l’edifici.
A més l’impulsor del Campus, el Consell Comarcal de l’Anoia, està teixint aliances amb la iniciativa privada, com per exemple les que acaba de signar amb la Fundació CIM i la Societat de Tècnics d’Automoció.
En construcció des de l’octubre de 2011, el Campus Motor de l’Anoia preveu obrir portes a mitjan 2013.

Last modified: 5 de febrer de 2018