Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La Generalitat presenta el nou PUOSC 2013-2016 al Consell d’Alcaldes de l’Anoia

7 de febrer de 2013

Joan Cañada, recentment nomenat secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, i Jordi Souto, nou director general de l’àrea, van presentar dijous passat la convocatòria del PUOSC per al període 2013-2016 als alcaldes i regidors de la comarca. Ho van fer durant el Consell d’Alcaldes organitzat pel Consell Comarcal de l’Anoia, el qual va reunir una trentena de persones.

El nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2013-2016 incorpora novetats importants per adaptar-se a l’actual situació de les finances públiques. Així, per exemple, inclou un nou sistema de pagament dels ajuts, amb uns terminis més correctes, per a evitar tensions de tresoreria als ajuntaments.

Dotat amb 200 milions de la Generalitat per als quatre anys -enfront dels 575 milions dels cinc anys anteriors- el nou PUOSC “toca de peus a terra i fa previsions que puguem complir”, segons Cañada.

Una de les novetats més destacades és la incorporació, amb la voluntat d’adaptar-se a les necessitats actuals dels ajuntaments, d’un programa d’ajuts per a reparacions, manteniment i conservació d’obres ja fetes. Amb aquesta mesura es vol ajudar les administracions locals i comarcals a fer front als costos que generen equipaments que ja estan en funcionament perquè puguin “alliberar aquestes despeses i destinar-les a altres necessitats”. A més, es pretén protegir els autònoms i les petites empreses locals, que són les que habitualment duen a terme aquests treballs de manteniment.

També el programa per a noves inversions experimenta “un canvi de mentalitat important”, i s’assimila als programes europeus. Els projectes presentats entraran en competència i només obtindran ajuts “els que siguin estratègics i aportin valor afegit”.

El termini per a presentar les sol·licituds a totes dues línies finalitza el 27 de febrer.

Durant la sessió els representants de la Generalitat també van atendre les consultes dels alcaldes i regidors en relació tant a la nova convocatòria del PUOSC com a la convocatòria anterior, en aquest darrer cas centrades sobre les previsions en els terminis de pagament.

Last modified: 5 de febrer de 2018