Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La gent gran explica contes amb valors als centres educatius l’Anoia

28 de maig de 2018

La iniciativa forma part de les accions de la Comissió de treball preventiu intergeneracional de la comarca de l'Anoia

Membres del Consell de la Gent Gran de l'Anoia han començat un cicle en què visiten els centres educatius de la comarca que ho demanen per explicar contes que transmeten valors com la companyonia, la solidaritat o el respecte. L'activitat pretén posar en valor el paper de les persones grans en els entorns propers, establint un treball intergeneracional a fi d’evitar actituds que discriminin les persones per raó d’edat.

Després de la formació amb l'experta contacontes Anna García rebuda, l’Enric Esquer, el Jordi Gifre, el Joan Ribera i el Gregorio Jorgé Cortés van ser els primers en explicar diferents contes als infants de les classes dels Esquirols i dels Mussols de l'Escola Garcia Fossas d'Igualada.

Els centres escolars que es vulguin acollir a aquesta acció, s'han de posar en contacte amb la Menchu Vélez a través del correu electrònic mvelez@cssi.cat.

Comissió de treball preventiu intergeneracional

La Comissió de treball preventiu intergeneracional de la comarca de l'Anoia, que té per objectiu vetllar per la sensibilització sobre la vellesa en les etapes infantils i juvenils, ha programat un seguit d’accions educatives, tenint en compte les etapes escolars d'infantil, primària i secundària.

A banda del cicle de contacontes, una altra de les accions promogudes per la Comissió ha estat la participació de centres escolars en l'exposició “Els avis i jo, en col·laboració amb FineArt 2018.

A la Comissió de treball preventiu intergeneracional, establerta després de l'edició de la Guia Territorial de l’Anoia per a l’actuació contra els maltractaments a les persones grans, hi participen el Consell Sociosanitari d’Igualada, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Centre de Recursos de l’Anoia, el Casal del Passeig, l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Consell de la Gent Gran de l’Anoia.

El Consell de la Gent Gran de l'Anoia està format per un conjunt de persones amb voluntat de promoure l'envelliment actiu i responsable i té per objectiu treballar per al benestar de la gent gran recollint el saber i l'experiència que les persones adquirim al llarg de la vida. Entre les seves accions hi ha la participació en el disseny, seguiment, avaluació i gestió del Pla Comarcal de la Gent Gran de l'Anoia. El Consell compta amb el suport del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Anoia.

Last modified: 28 de maig de 2018