Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

La iniciativa esTIC+aprop del Consell Comarcal de l’Anoia conclou que la gent gran té interès en formar-se en TIC

15 d'abril de 2021

Assegura que els pot permetre més autonomia per fer gestions i activitats virtuals 

El projecte esTIC+aprop, que impulsa el Consell Comarcal de l’Anoia, ja ha arribat a les primeres conclusions després de la implantació. El projecte compta amb la implicació del Consell de Gent Gran de l’Anoia i que es porta a terme en col·laboració amb diferents ajuntaments, entitats i voluntariat del territori, té com a objectiu promoure el benestar i l’autonomia en la comunicació de les persones majors de 65 anys de la comarca, oferint-los una formació personalitzada perquè puguin utilitzar els telèfons mòbils i tauletes per disminuir la possible soledat, l’aïllament i la manca de comunicació que poden viure després de gairebé un any de pandèmia de Covid-19.

Segons les dades recollides, els anoiencs majors de 65 anys no mostren resistència o desinterès envers la tecnologia. Tenen interessos variats segons el nivell de competència digital que tenen, recorren a la família per solucionar els problemes que tenen els dispositius mòbils, i no aprofiten tots els possibles usos d’aquests. L’avaluació també conclou que no existeix bretxa digital en aquest col·lectiu, amb accés als dispositius que necessiten.

Pel que fa a la formació, 2 de cada 10 estarien disposat a formar-se en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), una xifra que es pot avaluar com a mitjana-alta, segons variables qualitatives. Segons el projecte, existeix la necessitat de formar en TIC a les persones grans perquè siguin més autònomes a l’hora d’escollir quina activitat/gestió virtual volen dur a terme.

La vicepresidenta de Serveis a les Persones, Carme Zaragoza, apunta que “les conclusions també han detallat punts a millorar, com la necessitat d’ampliar l’enquesta diagnòstica, concretar les dades a recollir, treballar en la protecció de dades i en la manca de contactes, i concretar el calendari de les accions que cal dur a terme”. 

Ara per ara els municipis que ja han implementat o estan implementant el projecte són Calaf, els Hostalets de Pierola, Jorba, Òdena, Santa Maria De Miralles, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera, mentre que els que han fet la primera fase diagnòstica i estan en procés d'implementació són: Argençola, Carme i el Bruc. També s’hi han mostrat interessats els municipis Sant Martí de Tous i Vilanova del Camí.

Last modified: 15 d'abril de 2021