Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Les millors propostes turístiques d’Igualada i l’Anoia, a l’abast de la mà

12 de juliol de 2016

El Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona editen un pràctic fulletó amb informació dels museus, patrimoni i esdeveniments més destacats.
“Tops Turístics Igualada” és el document que ha editat el Consell Comarcal, que recull les propostes i activitats més destacades que es poden fer a la capital i a l'entorn de l'Anoia. El dossier ja es pot trobar als punts d’informació de l'Ajuntament d'Igualada i el Consell Comarcal. A més, també es repartirà als diferents ajuntaments i punts d'informació de la comarca.

Tops Turístics Igualada [4.37 MB]

El dossier és un conjunt d'idees per a tots aquells que vulguin descobrir la ciutat d'Igualada i l'Anoia, i gràcies a ell tots els anoiencs podran esdevenir uns guies turístics ideals quan rebin visites. Aquest document turístic ha estat editat pel Consell Comarcal, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada i la Diputació de Barcelona. Se n'han editat 10.000 en català i anglès, i 5.000 en francès i castellà.

Museus i Patrimoni
L'imprès compta amb un apartat dedicat als diferents Museus: el de la Pell, l'adoberia de Cal Granotes, el Railhome BCN dedicat al tren en miniatura, el del Traginer o “Fulgentia”, l'exposició d'art sacre ubicada a la Basílica de Santa Maria.
La part central destaca el patrimoni cultural i arquitectònic: espais històrics com la basílica de Santa Maria, les muralles del segle XV, l'ermita de Sant Jaume Sesoliveres, la Vil·la Romana de L'Espelt.... així com una ruta pels edificis modernistes del centre o l'Asil del Sant Crist; patrimoni industrial com la Igualadina Cotonera o el Barri del Rec. També s'hi ha inclòs el Cementiri Nou d'Enric Miralles, com a exemple d'arquitectura dels nostres dies, considerat com una de les obres més poètiques de l’arquitectura catalana.

Esdeveniments i Shopping
Entre les propostes “TOP” de la selecció del Consell, també hi ha les activitats destacades més al calendari, com la cavalcada de Reis, La Mostra de Teatre, els Tres Tombs, la Festa Major, el festival Zoom, o l'European Balloon Festival. I tampoc hi falten els principals esdeveniments comercials: com el Rec.0 combinat amb l'Igualada Slow Shopping, la Botiga al Carrer o l'Urban Running i la Nit de Shopping.

Descobrir l'Anoia
També cal destacar la secció del document turístic dedicat als Tops turístics de la comarca, que destaca la proposta “L'Anoia Terra de Castells” per a visitar aquestes construccions històriques apassionants que abunden al territori. No hi falten altres imperdibles com el Museu Molí Paperer de Capellades o el Centre de Recuperació de Rèptils i Amfibis de Catalunya (CRARC) de Masquefa, i d'altres potser menys coneguts com e l Museu de la Muntanya de Montserrat, a El Bruc o el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP) dels Hostalets de Pierola.
Altres propostes recomanades són el Memorial de l'Exèrcit Popular i l'Observatori Astronòmic, tots dos a Pujalt, juntament amb el Parc Prehistòric de L'Abric Romaní, a Capellades, o el Circ a les Feixes, instal·lat a Copons. L'oferta de vols en globus o avioneta, les instal•lacions de Paintball, la proposta “una matí amb el pastor” o les passejades en carruatge per la Llacuna completen la selecció.

Last modified: 5 de febrer de 2018