Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Més de 200 professionals han estat formats per a la detecció de situacions de maltractaments a les persones grans

15 de febrer de 2016

El Consell Comarcal de l’Anoia ha finalitzat aquest mes de febrer les accions formatives a diferents col·lectius professionals de l’Anoia per facilitar la comprensió, la sensibilització i la detecció dels maltractaments a les persones grans en el marc del programa “Bons tractes a les persones grans”.

L’objectiu de la formació ha estat el de donar a conèixer i sensibilitzar sobre les diferents formes de maltractaments a les persones grans i com es pot treballar en xarxa per poder eradicar i/o abordar aquest tipus de situacions.

La formació s’ha adreçat a diferents col·lectius amb el denominador comú de ser tots ells professionals que ofereixen els seus serveis a la gent gran. Així, durant el 2015 i inici de 2016 han participat en l’acció formativa més de 200 professionals de l’àmbit social i de la salut, comerciants, agents de justícia, cossos de seguretat i agents de la banca. A més, en el cas dels professionals de la salut i  dels serveis socials es va reforçar la formació amb una xerrada específica sobre “Eines avaluatives per a la detecció de situacions de maltractaments a les persones grans”.

Amb aquesta formació, l’ens comarcal tanca un cicle formatiu el qual haurà arribat a més de 200 professionals que atenen a persones grans i que poden ser possibles detectors de situacions de maltractaments. Els aspectes divulgatius i formatius són fonamentals per evitar els maltractaments a les persones grans.

El Consell Comarcal de l’Anoia vol agrair a tots els participants el seu interès i assistència i ho fa extensiu també a les entitats i empreses per a les quals treballen. Aquestes petites actuacions són un petit però important pas endavant.

Last modified: 5 de febrer de 2018