Consell Comarcal de l'Anoia · Plaça de Sant. Miquel, 5 · 08700 Igualada · Tel. 93 805 15 85

Portal de l’empleat

Neix la primera Fira Singular de Cultura Artesana que aposta per posar en valor l’artesania i el territori rural de l’Anoia

21 de novembre de 2023

Amb una data fixada pel 16 de desembre, aquest esdeveniment itinerant promet captivar els visitants amb una proposta singular i de qualitat, amb especial protagonisme per a Copons en aquesta primera edició.

En representació del Consell Comarcal, el conseller Jordi Baron juntament amb l'alcalde de Copons, Àlex Prehn, donen oficialment el tret de sortida a la campanya de promoció de la primera edició de la Fira Singular de Cultura Artesana.

Copons és un municipi rural amb molt encant, que conserva la configuració i arquitectura tradicional. Posant en valor aquest patrimoni, durant tot el dia, els artesans i artesanes d’ofici, ocuparan els baixos a peu de carrer de les cases del poble, oferint demostracions en viu del seu procés creatiu i exhibint les seves peces.

Aquesta jornada es converteix en una oportunitat única per a aquells que es desplacin fins al municipi per conèixer l’artesania i participar en la variada programació d’activitats de cultura artesana. Amb demostracions d'artesans, xerrades inspiradores i activitats diverses, l'esdeveniment abraça públics de totes les edats, oferint una experiència única immersa en la cultura artesana i la bellesa del món rural.

A mesura que s'aproximi la data de l’esdeveniment, es revelaran els noms dels artesans i artesanes seleccionats a través dels canals de comunicació propis de la fira (@lacabanya_anoia), l'Ajuntament de Copons i el Consell Comarcal de l’Anoia.

Entre les activitats destacades, es confirma la participació del Josep Sucarrats, editor de la revista Arrels, que dinamitzarà la xerrada inspiradora sobre projectes i actors que estan dinamitzant el món rural. Sota el lema "El món que torna", la revista Arrels ofereix una perspectiva de futur sobre la ruralitat en català.

A més a més, la fira acollirà la proposta única de la directora i fotògrafa creativa resident a Copons, Iris Muñoz, que a través d’un procés fotogràfic participatiu, totalment artesanal, descobrirà l’ànima dels objectes artesans.

La fira neix amb un propòsit clar: apropar l’artesania autèntica i singular als visitants, posant en valor el territori rural i els valors del treball artesanal.

Enfocant-se en la riquesa cultural i artesana local, aquest esdeveniment pretén ser una oportunitat única de descoberta i apreciació de l’artesania. En un món on les etiquetes com "artesanal" o "fet a mà" sovint es desvirtuen en marques industrials, la Fira Singular de Cultura Artesana destaca per la seva autenticitat, on cada objecte presentat serà cent per cent autèntic, únic perdurable i en harmonia amb l’entorn.

La Fira Singular de Cultura Artesana pren forma gràcies a la col·laboració entre la comunitat artesana local i Anoia en Transició. Aquest projecte, nascut dels municipis del Bruc, Copons, la Llacuna i Sant Martí de Tous, té com a objectiu convertir-los en referents a Catalunya i al món a través de la promoció d'un estil de vida sostenible que recupera espais únics dels municipis, fomenta relacions de qualitat i crea noves oportunitats per a les persones. Amb el suport de l’Ajuntament de Copons i el Consell Comarcal de l’Anoia, així com la col·laboració de la CCAM de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, aquest esdeveniment encarna amb creativitat la visió del projecte.

Last modified: 21 de novembre de 2023